FORMULA 1

Γκάζι και φύγαμε!

Γκάζι και φύγαμε!
New Image

Ξεκινάει το πρωτάθλημα της F1 με αφετηρία τη Μελβούρνη. Βάλτε... SPORT 24, πρώτη και φύγαμε

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα αναμένεται να δούμε φέτος στις πίστες της Φόρμουλας 1 αφού λίγο οι μεταγραφές, λίγο οι μεγάλες αλλαγές στις ομάδες, άφησαν υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.
Το σκηνικό έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την περσινή χρονιά, ειδικά στις 3 πρώτες ομάδες της περσινής κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές αλλά και στους οδηγούς Renault, δεν κάλυψε επάξια το κενό του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο, αφού θα πορευτεί με τον Τζιανκάρλο Φιζικέλα και τον άπειρο Χέικι Κοβαλάινεν.

Στην McLaren απο την άλλη χωρίς τον Κίμι Ραΐκόνεν, που πήγε στην Ferrari, αλλά με τον Ισπανό πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, στο τιμόνι της ομάδας προσδοκούν σε ένα νέο ξεκίνημα και τι άλλο, απο την κατάκτηση της κορυφής σε οδηγούς και κατασκευαστές ύστερα απο 9 χρόνια.

Η έλευση του Κίμι Ραΐκόνεν στην "σκουντερία" στην μετά Σουμάχερ εποχή, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του ελπιδοφόρου, Φελίπε Μάσα, έχουν γεμίσει με χαμόγελα αισιοδοξίας τους ιθύνοντες και τους οπαδούς της Ferrari, και όλοι ελπίζουν σε επιστροφή της ομάδας στην κορυφή.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες η Honda με την περσινή της νίκη στην Ουγγαρία και με τον κινητήρα να είναι μητρικός Honda, ύστερα απο το 1968 προσδοκά φέτος το κάτι παραπάνω, όπως και η BMW-Sauber που θέλει να ξεχάσει τις 3 προηγούμενες χρονιές και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Η Toyota αναζητά φέτος καλές εμφανίσεις και την πρώτη της νίκης, η Red Bull έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει την έκπληξη στη φετινή σεζόν, ενώ η Williams με κινητήρα της Toyota θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις παλαιότερων χρόνων.
Τέλος η Toro Rosso θα αγωνιστεί με κινητήρα της Ferrari και θα προσπαθήσει να μαζέψει παραπάνω από έναν βαθμό που συγκέντρωσε πέρσι, η θυγατρική της Honda, Super Aguri, αναζητά τον πρώτο της βαθμό καθώς πέρσι δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν, και η πρώην Midland, νυν, Spyker, που θα πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση στην Φόρμουλα 1.

Όλα αυτά βέβαια είναι απλές πληροφορίες για τις 11 ομάδες που συμμετέχουν φέτος, η "δράση" ξεκινά σε λίγες μέρες, τότε που τα μονοθέσια θα μας χαρίσουν για άλλη μια χρονιά, αμέτρητες συγκινήσεις.

Τι θα μας λείψει



Για πολλούς έιναι ο καλύτερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 αφού έχει και τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από τις πίστες, θα λείψει όχι μόνο στους φίλους της Ferrari αλλά σε όλους τους πραγματικούς φίλους της Φόρμουλα 1.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ομηρικές μάχες του Γερμανού πιλότου με οδηγούς όπως οι Μίκα Χάκινεν,Ντέιβιντ Κούλθαρντ, Κίμι Ραΐκόνεν αλλά και Φερνάντο Αλόνσο.

Τι αξίζει να παρατηρήσουμε



Εκτός από την μάχη του Φερνάντο Αλόνσο με τον Κίμι Ραΐκόνεν, που θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, αξίζει να παρατηρήσουμε και τις επιδόσεις του "βενιαμίν" της McLaren, Λουίς Χάμιλτον.

Ο 22χρονος Άγγλος που μόλις στα 13 του χρόνια έγινε ο νεότερος οδηγός με επαγγελματικό συμβόλαιο στην Φόρμουλα 1 και κατέκτησε τίτλους στην Φόρμουλα 3 αποτελεί το μεγάλο "στοίχημα" για την αγγλική ομάδα.

Αν λάβουμε υπόψη μας το ταλέντο, την αυτοπεποίθηση, αλλά και την δίψα του νεαρού πιλότου για προσωπική προβολή τότε όλα μας παραπέμπουν στο ότι ένα νέο αστέρι γεννιέται.

Τι θα θέλαμε να δούμε



Το όνειρο του ελληνικού κοινού της Φόρμουλα 1, να γίνει πίστα στην χώρα μας, να γινόταν πραγματικότητα.

Και να μπορούσαμε να δούμε όλα τα μονοθέσια και τους ακριβοπληρωμένους οδηγούς από κοντά, αλλά και νιώσουμε την ένταση και το πάθος ενός μεγάλου αγώνα.

Δυστυχώς όμως το όνειρο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν. Ας ελπίσουμε όμως σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Τι θα... διαβάσετε

Στο μεγάλο αφιέρωμα του SPORT 24 μπορείτε να διαβάσετε τις παρουσιάσεις των ομάδων, της κάθε πίστας χωριστά, των καλύτερων πιλότων, αλλά και των στατιστικών που ξεχωρίζουν. Πως; Με ένα κλικ στο δεξί μέρος της σελίδας. 3, 2, 1... Go



































TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ