FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Πότε διεξάγονται οι σημερινές (21/9) δοκιμές κατάταξης, πού θα τις δείτε

McLaren Media Centre
Oscar Piastri, McLaren MCL38 MCLAREN MEDIA CENTRE

Η πολ ποζίσιον σε ένα σιρκουί δρόμου της Formula 1 είναι πάντα κρίσιμη για τη νίκη στον αγώνα, και αυτό ισχύει και για το GP Σιγκαπούρης, 18ο γύρο της φετινής σεζόν, που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Μαρίνα Μπέι - και φαίνεται να επιφυλάσσει μια οριακή μάχη μεταξύ της McLaren και της Ferrari.

Η σημερινή (21/9) αγωνιστική δραστηριότητα στο σιρκουί της Μαρίνα Μπέι ξεκινά με την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 12:30 (ΑΝΤ1+), διάρκειας μίας ώρας, όπου οι ομάδες θα κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στα μονοθέσιά τους ενόψει των δοκιμών κατάταξης και του αγώνα.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν δυόμισι ώρες μετά το τέλος των δοκιμών, όταν πλέον θα έχει πέσει η νύχτα στο ασιατικό λιμάνι, στις 16:00 (ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24).

Κλασσικά, οι δοκιμές κατάταξης θα αποτελούνται από τρεις περιόδους (Q1-Q2-Q3) διάρκειας 18-15-12 λεπτών αντίστοιχα. Στις πρώτες δύο θα αποκλείονται αντίστοιχα οι πέντε πιο αργοί οδηγοί, ώστε στο Q3 να προκύψει η τελική δεκάδα για τη μάχη της πολ ποζίσιον.

Βάσει της πρώτης και της δεύτερης περιόδου ελέυθερων δοκιμών χθες (20/9), στις οποίες οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ χωρίστηκαν από λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, όλα δείχνουν ότι η μάχη αυτή θα είναι οριακή μεταξύ της McLaren και της Ferrari.

Διαβάστε εδώ όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το GP Σιγκαπούρης και δείτε αναλυτικά εδώ όλο το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων του διημέρου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ