FORMULA 1

H Alpine ανακοίνωσε τον Τζακ Ντούχαν για το 2025

XPB / James Moy Photography Ltd / ALPINE MEDIA
Jack Doohan (AUS) Alpine F1 Team Reserve Driver. Formula 1 World Championship, Rd 9, Canadian Grand Prix, Friday 7th June 2024. Montreal, Canada. XPB / JAMES MOY PHOTOGRAPHY LTD / ALPINE MEDIA

Ο νεαρός Αυστραλός, γιος του θρύλου των μοτοσικλετών Μικ Ντούχαν, θα οδηγεί τη δεύτερη Alpine το 2025 δίπλα στον Πιέρ Γκασλί, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα του Ένστοουν. Ποιες θέσεις απομένουν πλέον για να κλείσει το ρόστερ της νέας σεζόν της Formula 1.

Μετά την απόφαση του Κάρλος Σάινθ να υπογράψει στη Williams, η Alpine επιβεβαίωσε σήμερα -λίγες πριν ξεκινήσει το τριήμερο του GP Ολλανδίας- ότι ο Τζακ Ντούχαν θα είναι ο οδηγός που θα πάρει το 2025 τη θέση του απερχόμενου Εστεμπάν Οκόν.

Ο νεαρός Αυστραλός, γιος του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μοτοσικλετών (στην κορυφαία κατηγορία των 500 κ.εκ., προάγγελου του MotoGP) Μικ Ντούχαν, ανήκει στην Ακαδημία οδηγών της Alpine F1 και είναι τα τελευταία χρόνια οδηγός δοκιμών και εφεδρικός πιλότος της ομάδας.

Πριν από αυτό, ο Ντούχαν διέγραψε αρκετά επιτυχημένη πορεία στις μικρότερες κατηγορίες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της F3 το 2021 και την τρίτη στη Formula 2 πέρσι.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την προετοιμασία μου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να απορροφήσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για να είμαι έτοιμος”, είπε ο Τζακ Ντούχαν με την ανακοίνωση της προαγωγής του στο αγωνιστικό κόκπιτ της Alpine το ‘25.

Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση το ότι είμαι ο πρώτος απόφοιτος της Ακαδημίας της Alpine που θα βρίσκεται στα GP με την ομάδα, και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σε αυτούς που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της πορείας μου για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Είναι μια συναρπαστική στιγμή, μια υπερήφανη μέρα για την οικογένειά μου, και ανυπομονώ να απολαύσω την εμπειρία και να δουλέψω σκληρά στα παρασκήνιο, κατέληξε ο Αυστραλός.

Ο νέος διευθυντής της ομάδας της Alpine F1, Όλιβερ Όουκς, τόνισε μεταξύ άλλων: Προσωπικά, έχω συνεργαστεί με τον Τζακ το 2019 και είμαι απόλυτα πεπεισμένος για το ταλέντο και τις δυνατότητές του. Δουλεύει πολύ σκληρά στο παρασκήνιο και η αφοσίωσή του εκτιμάται ιδιαίτερα από όλη την ομάδα. Μαζί με τον Πιέρ [Γκασλί] έχουμε ένα καλά ισορροπημένο δίδυμο οδηγών, με έναν καλό συνδυασμό νεανικής ενέργειας, εμπειρίας και καθαρής ταχύτητας”.

Μετά από την ανακοίνωση και της Alpine, μόνο τρία κόκπιτ παραμένουν ακόμα ελεύθερα για το 2025 - της Mercedes, της RB και της Sauber. Δείτε αναλυτικά τα δίδυμα οδηγών της επόμενης σεζόν της Formula 1:

Οι οδηγοί των 10 ομάδων του 2025 και η διάρκεια των συμβολαίων τους

  • Red Bull

Μαξ Φερστάπεν (τέλος 2028)
Σέρτζιο Πέρεζ (τέλος 2026)

  • Ferrari

Σαρλ Λεκλέρ (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
Λιούις Χάμιλτον (πολυετές / αδιευκρίνιστο)

  • Mercedes

Τζορτζ Ράσελ (τέλος 2025)
[Θα ανακοινωθεί]

  • McLaren

Λάντο Νόρις (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
Όσκαρ Πιάστρι (τέλος 2026)

  • Aston Martin

Φερνάντο Αλόνσο (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
Λάνς Στρολ (πολυετές / αδιευκρίνιστο)

  • Alpine

Πιέρ Γκασλί (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
Τζακ Ντούχαν (αδιευκρίνιστο)

  • Williams

Κάρλος Σάινθ (τέλος 2026)
Άλεξ Άλμπον (πολυετές / αδιευκρίνιστο)

  • RB

Γιούκι Τσουνόντα (τέλος 2025)
[Θα ανακοινωθεί]

  • Haas

Όλιβερ Μπέρμαν (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
Εστεμπάν Οκόν (πολυετές / αδιευκρίνιστο)

  • Stake/Sauber

Νίκο Χούλκενμπεργκ (πολυετές / αδιευκρίνιστο)
[Θα ανακοινωθεί]

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ALPINE F1 ΤΖΑΚ ΝΤΟΥΧΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ