FORMULA 1

H Haas αποχαιρετά τον Μάγκνουσεν στο τέλος του 2024, φαβορί για τη θέση του ο Οκόν

Simon Galloway / LAT Images / Haas F1 Media
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 06: Kevin Magnussen, Haas F1 Team, speaks with an engineer during the British GP at Silverstone Circuit on Saturday July 06, 2024 in Northamptonshire, United Kingdom. SIMON GALLOWAY / LAT IMAGES / HAAS F1 MEDIA

Η Haas F1 ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Κέβιν Μάγκνουσεν για το 2025, ενώ φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να αντικαταστήσει τον Δανό με τον Γάλλο Εστεμπάν Οκόν που θα μείνει ελεύθερος στο τέλος της χρονιάς από την Alpine F1.

Η σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής ομάδας σημαίνει ότι θα κάνει τη γενναία κίνηση να αλλάξει και τους δύο οδηγούς της την επόμενη χρονιά, μιας και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ επέλεξε να δεχθεί την πρόταση της Sauber/Audi για το 2025.

Τη θέση του Γερμανού θα πάρει του χρόνου ο Όλιβερ Μπέρμαν, οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και πρωταγωνιστής της Formula 2, που ανακοινώθηκε επίσημα από τη Haas F1 πριν από λίγες ημέρες. Και, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τη θέση του Μάγκνουσεν θα πάρει ο Εστεμπάν Οκόν - του οποίου το συμβόλαιο με την Alpine F1 επίσης λήγει στο τέλος του 2024.

Ο Μάγκνουσεν επισκιάστηκε φέτος από τον Χούλκενμπεργκ -και ειδικά στα δύο τελευταία GP, όπου ο Γερμανός κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση- συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία από τους 39 βαθμούς της Haas στο φετινό πρωτάθλημα.

Επίσης, ο Δανός από την αρχή της χρονιάς συνοδεύεται από την απειλή του αποκλεισμού για έναν αγώνα, μετά από τις ποινές που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες για μια σειρά από αγωνιστικά συμβάντα.

Σε ένα από αυτά τα συμβάντα, με τον Λιούις Χάμιλτον στο Μαϊάμι, ο Μάγκνουσεν επέμενε ότι είχε την εντολή της Haas να είναι τόσο επιθετικός στην οδήγησή του - όμως αυτό δεν ίσχυε. Ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός, όπως είναι ευνόητο, με τόση θέρμη από την ομάδα.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν πέρασε δύο περιόδους στη Haas F1 (με ένα διάλειμμα το 2021), και έχει εκκινήσει μαζί της μέχρι στιγμής 135 GP, από τα συνολικά 175 της καριέρας του. Στα υπόλοιπα 40 έχει αγωνιστεί με τις McLaren και Renault.

Το ‘22 η αμερικανική ομάδα τον επανέφερε στο σπορ, ως αντικαταστάτη της τελευταίας στιγμής μετά την αιφνίδια απόλυση του Νικίτα Μαζέπιν, μαζί με τη ρήξη με τον χορηγό Uralkali λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Και στον πρώτο του αγώνα, στο Μπαχρέιν, παρά την απουσία του, τερμάτισε στην 5η θέση.

Καθώς ο Δανός ευχαρίστησε τη Haas και είπε ότι “ανυπομονώ τώρα για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου”, ο Εστεμπάν Οκόν -που ήδη ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα αποχωρήσει από την Alpine F1 στο τέλος της φετινής χρονιάς- είναι φαβορί για τη θέση του.

Alpine Media
Ο Εστεμπάν Οκόν θα αποχωρήσει από την Alpine F1 στο τέλος του 2024 ALPINE MEDIA


Όμως, παρότι φέρεται να υπάρχει συμφωνία της ομάδας με τον Γάλλο, πιστεύεται ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, ο K-Mag ελπίζει να παραμείνει στη F1 του χρόνου, καταλαμβάνοντας μία από τις θέσεις του 2025 που παραμένουν ανοικτές. Σε ερώτηση -στο περιθώριο του GP Ουγγαρίας- αν συζητά με άλλες ομάδες απάντησε “ναι, αναμφίβολα. Υπάρχουν κι άλλες θέσεις ακόμη διαθέσιμες στη F1 που μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες. Φυσικά ο Κάρλος [Σάινθ] κρατά στάσιμη την όλη διαδικασία, αλλά στο τέλος τα πράγματα θα αρχίσουν να κινούνται”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 HAAS ΚΕΒΙΝ ΜΑΓΚΝΟΥΣΕΝ ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΟΚΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ