FORMULA 1

H Haas F1 ανακοίνωσε τον Όλιβερ Μπέρμαν για το 2025

Haas F1 Team
Όλιβερ Μπέρμαν, Haas F1 Team HAAS F1 TEAM

Ο νεαρός Βρετανός οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, Όλιβερ Μπέρμαν, θα είναι ο ένας εκ των δύο οδηγών της Haas F1 στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 - όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο πλαίσιο του GP Βρετανίας του προσεχούς τριημέρου.

Το όνομα του Μπέρμαν ακουγόταν έντονα τον τελευταίο καιρό για τη θέση που θα αφήσει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ φεύγοντας από τη Haas για τη Sauber/Audi το 2025, και τώρα επήλθε και επίσημα η συμφωνία.

Ο 19χρονος Βρετανός είναι πρωταγωνιστής της Formula 2, έχει αρκετή εμπειρία με τη Haas F1 έχοντας συμμετάσχει τέσσερις φορές στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές (FP1) ισάριθμων GP, και επίσης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του GP στη Formula 1, φέτος στη Σαουδική Αραβία.

Εκεί κλήθηκε την τελευτία στιγμή να αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ, που διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα, και παρότι έκανε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τη Ferrari SF-24 έχασε για χιλιοστά την είσοδο στη δεκάδας στην εκκίνηση, ενώ τερμάτισε στην 7η θέση του αγώνα της επόμενης ημέρας.

Ο Μπέρμαν, μέλος της Ακαδημίας της Scuderia από το τέλος του 2021 (οπότε και κέρδισε το Ιταλικό Πρωτάθλημα F4), θα λάβει μέρος με τη Haas F1 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων αυτό το τριήμερο στο Σίλβερστοουν, καθώς και στα αγωνιστικά τριήμερα της Ουγγαρίας, του Μεξικού και του Άμπου Ντάμπι στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν.

Haas F1 Team
Ο 19χρονος Όλιβερ Μπέρμαν θα είναι ένας εκ των δύο οδηγών της Haas F1 το 2025 HAAS F1 TEAM

Στις μικρότερες κατηγορίες, ο Μπέρμαν τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα της Formula 3 της FIA με την ομάδα της Prema, και πέρσι ανέβηκε στη F2 - κερδίζοντας 4 νίκες και την έκτη θέση στο πρωτάθλημα. Με την ίδια ομάδα φέτος στη F2 κέρδισε τον αγώνα Sprint στην Αυστρία, αλλά γενικώς τα αποτελέσματά του είναι πολύ φτωχά.

Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια πόσα πολλά σημαίνει αυτό για εμένα” είπε αναφερόμενος στη συμφωνία του με τη Haas ο Βρετανός. “Το να μπορώ να φωνάξω ότι θα είμαι οδηγός της Formula 1 με τη MoneyGram Haas F1 Team με κάνει τόσο περήφανο.

Το να είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να λένε ότι κάνουν αυτό που ονεθρεύονταν από παιδιά, είναι κάτι αληθινά εκπληκτικό. Ευχαριστώ τους Τζιν [Χάας], Αγιάο [Κομάτσου] και όλους στη Haas που πίστεψαν σε μένα, και μου με εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπώ την ομάδα”.

Ο διευθυντής της ομάδας Αγιάο Κομάτσου εξέφρασε την πίστη του στο μεγάλο ταλέντο του Όλιβερ Μπέρμαν, λέγοντας: “Είναι συναρπαστικό να μπορείς να δίνεις σε έναν νεαρό οδηγό με το ταλέντο του Όλβερ Μπέρμαν την πρώτη του μόνιμη θέση στη Formula 1.

Έχει εξελιχθεί σε έναν εκπληκτικά ώριμο οδηγό υπό την καθοδήγηση της Ακαδημίας Οδηγών της Scuderia Ferrari, και ο κόσμος το διαπίστωσε όταν κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί στο GP της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Όλιβερ απέδειξε ότι είναι περισσότερο από έτοιμος για τις απαιτήσεις, και το έχουμε διαπιστώσει και εμείς τις φορές που συμμετείχε με τη Haas στις ελεύθερες δοκιμές των δύο προηγούμενων σεζόν”, πρόσθεσε ο Ιάπωνας.

Σχετικά με τον έτερο οδηγό της δίπλα στον Μπέρμαν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Haas εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υπογράψει τον Εστεμπάν Οκόν - που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα ότι θα φύγει από την Alpine στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο Γάλλος ακούγεται, επίσης, και για τη Williams, ενώ για τη Haas υπάρχουν και οι επιλογές του Βάλτερι Μπότας ή της παραμονής του Κέβιν Μάγκνουσεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 HAAS ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΕΡΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ