WRC

H Hyundai ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Τιερί Νεβίλ για το 2025

Hyundai Motorsport / Fabien Dufo
Thierry Neuville, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid HYUNDAI MOTORSPORT / FABIEN DUFO

Στο πλαίσιο του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η Hyundai Motorsport έκανε γνωστό ότι ο Τιερί Νεβίλ, πρωτοπόρος της βαθμολογίας του WRC, θα παραμείνει στην ομάδα και το 2025 - για 12η διαδοχική χρονιά.

Ο Βέλγος οδηγός θα βρίσκεται στο διπλανό γκαράζ του Οττ Τάνακ, καθώς ο Εσθονός ήδη έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με την ομάδα του Αλτσενάου.

Η επέκταση του συμβολαίου του Νεβίλ για μόλις έναν χρόνο, και η λήξη των συμφωνιών της ομάδας με τους δύο αστέρες οδηγούς της στο τέλος του 2025, αποτελεί -σύμφωνα με πολλούς- μία ακόμα ένδειξη ότι το μέλλον της Hyundai στο WRC είναι μετέωρο, από το 2026 και μετά.

Η κορεατική εταιρεία θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στις 24 Ώρες του ΛεΜάν, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου της στη Formula 1 - και ότι η επιλογή του Συρίλ Αμπιτεμπούλ (πρώην διευθυντή της Renault F1) για τη διοίκηση της Hyundai Motorsport δεν ήταν τυχαία.

Επιστρέφοντας στην ανανέωση του συμβολαίου του για το 2025, ο Νεβίλ λοιπόν είπε: “Δεν έχουν υπάρξει πολλές συνεργασίες στο μότορσπορ με τη διάρκεια της δικιάς μας, αλλά από το 2014 έχουμε φτάσει με μεγάλες επιτυχίες μαζί.

Έχω πει και στο παρελθόν ότι αυτή η ομάδα έχει γίνει δεύτερη οικογένεια για μένα, και τα κίνητρα και οι φιλοδοξίες μας μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο. Θα είναι μεγάλη τιμή να κερδίσω το πρωτάθλημα οδηγών μαζί τους στο τέλος της φετινής χρονιάς, και να συνεχίσουμε στην 12η χρονιά μαζί”, κατέληξε ο Βέλγος.

TAGS WRC HYUNDAI WRC ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ ΤΙΕΡΙ ΝΕΒΙΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ