WEC

H Porsche στην πολ ποζίσιον για τις 24 Ώρες του ΛεΜάν

Porsche / Juergen Tap
Porsche 963, Porsche Penske Motorsport (#6), Kevin Estre (F), Andre Lotterer (D), Laurens Vanthoor (B) PORSCHE / JUERGEN TAP

Στα χέρια του Κέβιν Έστρε η Porsche Penske 963 κατέκτησε την πρώτη θέση της εκκίνησης για το φετινό αγώνα των 24 Ωρών του ΛεΜάν, στην εκπνοή των δοκιμών κατάταξης Hyperpole με ισχνή διαφορά από τις δύο εργοστασιακές Cadillac.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια των κατατακτήριων στο ΛεΜάν -για τον 4ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), που θα διεξαχθεί το προσεχές διήμερο 15-16 Ιουνίου- επικεφαλής των χρόνων ήταν ο πρώην οδηγός της F1 Σεμπαστιάν Μπουρντέ με την Cadillac V-Series.R, που προετοιμάζει η Chip Ganassi Racing.

Ο Έστρε της Porsche ήταν ο τελευταίος που μπήκε στην πίστα, με την Porsche 963 με τον αριθμό 6, και με χρόνο 3:24.634 ανέβηκε στην κορυφή. Ο Άλεξ Λυν με την έτερη Cadillac #2 κατάφερε και αυτός να βελτιώσει το χρόνο του και να ανέβει στη δεύτερη θέση – αφήνοντας, έτσι, τον Μπουρντέ στην τρίτη.

Ως αποτέλεσμα, στην πίστα των 13,6 χιλιομέτρων οι τρεις πρώτοι των κατατακτήριων, φυσικά της κατηγορίας των Hypercars, χωρίστηκαν από λιγότερα από 2 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Μπουρντέ είχε γράψει χρόνο 3:24.816 όταν, λίγο πριν το τέλος, ο Ντρις Βανθόορ με τη BMW M4 GTR της ομάδας WRT προσέκρουσε ισχυρά στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγουν οι κόκκινες σημαίες και να διακοπεί η διαδικασία.

Όταν άνοιξε ξανά η πίστα απέμεναν μόλις 8 λεπτά, και ο Μπουρντέ πίστεψε ότι ο χρόνος του ήταν αρκετός για την πολ ποζίσιον. Όμως, αρχικά ο Λυν βελτίωσε τον κορυφαίο χρόνο, και έπειτα ο Κέβιν Έστρε χάλασε το 1-2 της Cadillac κατακτώντας εκείνος της pole για λογαριασμό της Porsche.

Πίσω από τις δύο Cadillac θα παραταχθούν στην εκκίνηση οι δύο εργοστασιακές Ferrari 499P, που έμειναν λίγο πιο πίσω από το ρυθμό των τριών κορυφαίων: ο Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι με τη Ferrari #51 υστέρησε κατά μισό δευτερόλεπτο από τον Έστρε, και άλλο τόσο ο Αντόνιο Φουόκο που τον ακολούθησε με τον πέμπτο χρόνο (έχοντας, στο τέλος, ματαιώσει τον τελευταίο του γύρο έπειτα από ένα οδηγικό λάθος στο σικέιν Dunlop).

Κοντά στον Φουόκο, επίσης, έμεινε και η μοναδική Alpine A424 που προκρίθηκε στο τελευταίο σκέλος των δοκιμών κατάταξης, με τον Πολ-Λουπ Σατέν. Αυτά ήταν τα μοναδικά επτά αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας των Hypercars που συμμετείχαν στη μάχη της Hyperpole. Η Porsche 963 LMDh με τον αριθμό #12 επισκευάζεται στο γκαράζ της ομάδας Jota, μετά το ατύχημα του Κάλουμ Ίλοτ στις δοκιμές της Τετάρτης.

Στην κατηγορία LMP2 την πολ ποζίσιον κέρδισε ο Λουί Νταλατράζ με το πρωτότυπο AO by TF Oreca-Gibson 07, ενώ στην LMGT3 ταχύτερος ήταν ο Μπρέντον Ιρίντε της Inception Racing οδηγώντας τη McLaren 720S GT3 με τον αριθμό #70. Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα.

TAGS WEC LE MANS 24H LE MANS PORSCHE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ