FORMULA 1

H Red Bull απαγόρευσε στον Φερστάπεν τα βιντεοπαιχνίδια τις νύχτες πριν από τα GP

SET VEXY / RED BULL CONTENT POOL
Partnership announcement for Heineken and Oracle Red Bull Racing with Max Verstappen, Amsterdam 2023. SET VEXY / RED BULL CONTENT POOL

Μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια του τηλε-σχολιαστή Νίκο Ρόσμπεργκ ότι ο Μαξ Φερστάπεν συμμετείχε σε διαδικτυακούς αγώνες αυτοκινήτου μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, ξενυχτώτας πριν το GP Ουγγαρίας, ο Ολλανδός συμφώνησε με τη Red Bull Racing να μην επαναλάβει μια ανάλογη αγρυπνία.

Ο Μαξ Φερστάπεν τοποθέτησε έναν μεγάλο και δαπανηρό προσομοιωτή οδήγησης στο προσωπικό του motorhome όπου διαμένει κατά τη διάρκεια των GP της Formula 1, προκειμένου να περνά εκεί το χρόνο του ανάμεσα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Όμως γρήγορα τα πράγματα άρχισαν να βγαίνουν εκτός ελέγχου, και την περασμένη Κυριακή ο σχολιαστής της βρετανικής τηλεόρασης και πρώην πρωταθλητής της F1, Νίκο Ρόσμπεργκ, αποκάλυψε ότι ο Μαξ έμεινε ξύπνιος μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής πριν από το GP Ουγγαρίας για να συμμετέχει με τη διαδικτυακή ομάδα Team Redline στο διαδικτυακό αγώνα των 24 Ωρών του Σπα στην πλατφόρμα iRacing.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, πολλοί απέδωσαν τον έντονο εκνευρισμό που είχε ο Φερστάπεν στον αγώνα του πραγματικού κόσμου στη Βουδαπέστη -όπου τίποτα δεν πήγε καλά για τον πρωταθλητή, από τη στρατηγική του μέχρι τη σύγκρουση με τον Λιούις Χάμιλτον- στην έλλειψη ύπνου.

Δύο μέρες μετά, έγινε γνωστό ότι ο Μαξ συμφώνησε στην απαίτηση της Red Bull Racing να πάψει να ξενυχτά συμμετέχοντας σε αγώνες sim racing τις νύχτες των αγωνιστικών τριημέρων της Formula 1. Την πληροφορία αυτή έκανε γνωστή ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο.

Ο Αυστριακός είχε σχολιάσει πως ο Φερστάπεν ξενύχτησε και πριν τον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια αλλά κέρδισε στην Ίμολα την επόμενη μέρα, ενώ ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ υπερασπίστηκε τον Ολλανδό λέγοντας πως γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να είναι αποδοτικός τις Κυριακές.

Παρόλα αυτά, ο Μάρκο τώρα δήλωσε στο περιοδικό Speed Week: “Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν λίγο ευέξαπτος αυτό το τριήμερο και φυσικά δεν άργησε να έρθει η κριτική - κάτι φυσιολογικό, μιας και πέρασε τη μισή νύχτα παίζοντας sim racing.

Η νυχτερινή του συμμετοχή στην Ουγγαρία συνέβη διότι ένας από τους οδηγούς της ομάδας του αποχώρησε. Παρόλα αυτά, συμφωνήσαμε ότι στο μέλλον δεν θα συμμετέχει πλέον σε αγώνες προσομοίωσης σε τόσο προχωρημένες ώρες”.

Σχετικά με τον εκνευρισμό του Μαξ, και για τις βρισιές που εξαπέλυε στο μηχανικό του Τζιανπιέρο Λαμπιάσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ουγγαρίας, ο Μάρκο συμπλήρωσε: “Ήταν απρεπείς, για να το θέσω ευγενικά”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ