FORMULA 1

H Williams το έκανε και αυτό: Έστειλε τον Άλμπον στην πίστα με έναν ανεμιστήρα στον αεραγωγό

PIRELLI F1 MEDIA
Alex Albon, Williams FW46, GP Azerbaijan Qualifying 2024 PIRELLI F1 MEDIA

Η άλλοτε κραταιά Williams, η ξεπεσμένη αυτοκρατορία του εκλιπόντος Φρανκ Ουίλιαμς, δεν γνωρίζει και ιδιαίτερα κολακευτικές στιγμές στην εποχή του τεχνοκράτη Τζέιμς Βάουλς.

Μετά από τη Μελβούρνη που δεν είχε εφεδρικό μονοθέσιο και πήρε εκείνο του Λόγκαν Σάρτζεαντ για να το δώσει στον Άλεξ Άλμπον, μετά τα ατοπήματα του διευθυντή Τζέιμς Βάουλς να διώξει άκομψα τον Σάρτζεαντ και να χαρακτηρίσει τον Μικ Σουμάχερ “τίποτα ξεχωριστό”, τώρα η σύγχρονη Williams έκανε και πάλι το θαύμα της.

Καθώς οι 10 οδηγοί που είχαν απομείνει στο Q3 των δοκιμών κατάταξης του GP του Αζερμπαϊτζάν έβγαιναν στην πίστα για τη δεύτερη και τελευταία τους προσπάθεια, ο Άλεξ Άλμπον βγήκε από τα πιτς με μια συσκευή ψύξης του κινητήρα ξεχασμένη πάνω στον αεραγωγό της Williams FW46.

Ο Άλμπον σταμάτησε στην έξοδο των πιτς, ζητώντας τη βοήθεια των κριτών - όμως δεν υπήρχε ούτε καν κίτρινη σημαία για να μπορέσουν εκείνοι να εισέλθουν στην πίστα.

Ο Αγγλο-Ταϊλάνδος οδηγός, στη συνέχεια, κατάφερε να αφαιρέσει μόνος του τη συσκευή, να την ρίξει στην άκρη του δρόμου και να συνεχίσει για να κάνει τον δεύτερο γρήγορο γύρο του.

Μετά το τέλος, ο Τζέιμς Βάουλς εξήγησε ότι αυτό συνέβη διότι η ομάδα δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη συσκευή ψύξης. Θυμίζουμε ότι αυτό δεν έγινε κατά τη διάρκεια ενός αστραπιαίου πιτ-στοπ, αλλά όταν ο Άλμπον βγήκε από το γκαράζ μετά από αρκετά λεπτά παραμονής εκεί.

Ο Άλμπον και οι εκπρόσωποι της ομάδας του Γκροβ κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της μη ασφαλούς αποδέσμευσης του μονοθεσίου από τα πιτς και του μη ασφαλούς χειρισμού του θέματος από τον Άλμπον όταν βρισκόταν ήδη μέσα στην πίστα.

Το συμβάν χάλασε την προετοιμασία του Άλμπον για τον δεύτερο γρήγορο γύρο του και τον άφησε στην 10η θέση, ενώ απομένει να φανεί από ο Αγγλο-Ταϊλανδός θα δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση, πέραν τους χρηματικού προστίμου που φαίνεται ότι περιμένει τη Williams.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 WILLIAMS GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ