FORMULA 1

Η απολογία του Vettel

GP MALESIA F1/2016 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP MALESIA F1/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Μπορεί η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην έβαλε περαιτέρω ποινή στον Γερμανό, απαίτησε όμως μία δημόσια συγνώμη για όσα έγιναν στο Μπακού.

Το... δώρο γενεθλίων που έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Sebastian Vettel, αποφασίζοντας να μην του επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις για το εσκεμμένο χτύπημά του στον Lewis Hamilton, είχε μία προϋπόθεση: να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα έκανε στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα απόφευγε να αναφερθεί στην κίνησή του, ανέλαβε πλήρη ευθύνη των πράξεών του. Όπως έκανε και ενόψει του πάνελ της FIA στο οποίο απολογήθηκε.

Η ανακοίνωση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που δημοσιεύτηκε μέσω της προσωπικής τους ιστοσελίδας, ανέφερε: "Στον γύρο επανεκκίνησης αιφνιδιάστηκα από τον Lewis και έπεσα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Εξετάζοντας τις κινήσεις του εκ των υστέρων, δεν πιστεύω πως είχε κακές προθέσεις. Εν θερμώ αντέδρασα υπερβολικά και γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω ευθέως συγνώμη από τον Lewis αλλά και όλους όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Αντιλαμβάνομαι πως δεν έδωσα το σωστό παράδειγμα. Δεν είχα σε καμία στιγμή πρόθεση να θέσω τον Lewis σε κίνδυνο, όμως κατανοώ πως προκάλεσα μία επικίνδυνη κατάσταση. Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τη FIA. Αποδέχομαι και σέβομαι τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση στο Παρίσι, όπως και την ποινή που μου επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες στο Μπακού. Αγαπώ αυτό το σπορ και είμαι αποφασισμένος να το εκπροσωπώ με τρόπο που θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενιές".

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στα γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το σκεπτικό του προέδρου της, Jean Todt, αλλά και το ολοκληρωμένο ‘πακέτο’ συνεπειών για τον οδηγό της Ferrari.

Photo Credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ