FORMULA 1

Η Aston Martin ανακοίνωσε τον Καρντίλε και περιμένει τον Νιούι

Aston Martin F1 Media
Fernando Alonso, Aston Martin AMR24, GP United Kingdom 2024 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Scuderia Ferrari για την άμεση αποχώρηση του τεχνικού της διευθυντή Ενρίκο Καρντίλε, η Aston Martin F1 επιβεβαίωσε ότι ο Ιταλός θα μεταβεί στο Σίλβερστοουν το 2025 για να αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντος Τεχνικού Συμβούλου (CTO).

Ο Καρντίλε, κομβικό τεχνικό στέλεχος της Ferrari για την αναγέννηση και επιστροφής της ιταλικής ομάδας σε πρωταγωνιστικό ρόλο από το 2022, είχε στο Μαρανέλο το ρόλο του τεχνικού διευθυντή του τμήματος σασί - συνεπώς η θέση του στην Aston είναι μια σημαντική αναβάθμιση για εκείνον.

Η μετάβασή του στο Σίλβερστοουν θα πραγματοποιηθεί το 2025, αφού περάσει την απαραίτητη περίοδο αποχής από το σπορ - όπως προβλέπεται από το συμβόλαιό του με τη Scuderia. Αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική των ομάδων στις περιπτώσεις μεταγραφών υψηλόβαθμων τεχνικών τους στελεχών, προκειμένου να μην γίνεται μεταφορά ευαίσθητων και απόρρητων δεδομένων.

Η ανακοίνωση του Καρντίλε από την Aston για τη θέση του Διευθύνοντος Τεχνικού Συμβούλου (CTO) έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας (CEO) από τον Άντι Κάουελ - πρώην διευθυντή της Mercedes High Performance Powertrains που δημιούργησε τον κυρίαρχο κινητήρα της Mercedes το 2014.

Κι επιπλέον, οι Βρετανοί επιμένουν ότι η Aston Martin F1 είναι το φαβορί (έναντι της Ferrari) να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του κορυφαίου σχεδιαστή της ιστορίας της Formula 1, Άντριαν Νιούι, όταν λήξει το συμβόλαιο του 65χρονου Βρετανού με τη Red Bull Racing τον Απρίλιο του 2025.

Scuderia Ferrari Press Office
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής (σασί) της Scuderia, Ενρίκο Καρντίλε SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ανυπομονώ να γίνω μέλος της Aston Martin”είπε ο Καρντίλε. “Η φιλοδοξία και επιθυμία της ομάδας είναι ξεκάθαρες, και είναι μια μοναδική ευκαιρία να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού.

Αυτή είναι μια προσωπική και επαγγελματική πρόκληση και ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα για να φέρουμε την επιτυχία σε αυτή την εμβληματική εταιρεία”, πρόσθεσε ο Ιταλός.

Ο ιδιοκτήτης της Aston, Λόρενς Στρολ, τόνισε από την πλευρά του: Θέλω να καλωσορίσω τον Ενρίκο στην Aston Martin Aramco, καθώς ενισχύουμε την διοίκηση της τεχνικής μας ομάδας ενόψει των σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς το 2026.

Είμαι ενθουσιασμένος που είμαστε σε θέση να προσελκύουμε ταλέντα παγκοσμίου επιπέδου στην ομάδα μας. Ο Ενρίκο μοιράζεται το κίνητρό μου να πετύχουμε στη F1 και θα έχει στη διάθεσή του όλες τις υποδομές που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αυτής της φιλοδοξίας.

Μαζί με τον Άντι Κάουελ που θα έρθει ως CEO του ομίλου τον Οκτώβριο και με τους υπάρχοντες διοικητές μας, δημιουργούμε μια τρομερή ομάδα”, κατέληξε ο Στρολ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Aston Martin F1, Μάικ Κρακ, ο Καρντίλε θα προσφέρει στην ομάδα του Σίλβερστοουν “μια φρέσκια οπτική γωνία σχετικά με την τεχνική μας στρατηγική και είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα στο ταξίδι μας”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ASTON MARTIN F1 ΕΝΡΙΚΟ ΚΑΡΝΤΙΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ