FORMULA 1

Η επιστροφή του "ασώτου": η Renault φέρεται να καλεί πίσω τον Μπριατόρε για να ξαναχτίσει την Alpine F1

Flavio Briatore attends  the Formula One Grand Prix, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 24, 2015. (AP Photo/Luca Bruno)
Flavio Briatore attends the Formula One Grand Prix, at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday, May 24, 2015. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο άνθρωπος που έχτισε την απόλυτη δόξα της Renault με τους τίτλους του Φερνάντο Αλόνσο είναι και εκείνος που σμπαράλιασε τη φήμη της με το σκάνδαλο του GP Σιγκαπούρης 2008 - και τώρα οι Γάλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον καλούν πίσω για να ξαναχτίσουν την ομάδα της Alpine F1.

Ο Μπριατόρε προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της Renault “σκηνοθετώντας” το ατύχημα του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ στον αγώνα της Σιγκαπούρης το 2008, ώστε ο -έτερος οδηγός της ομάδας- Φερνάντο Αλόνσο να εκμεταλλευτεί την είσοδο του οχήματος ασφαλείας στην πίστα για να κερδίσει μια απρόσμενη νίκη - όπως και έγινε.

Όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, ο Ιταλός τιμωρήθηκε από τη FIA με ποινή αποκλεισμού 10 ετών από τη Formula 1. Μιάμιση δεκαετία μετά, και ενώ ο Μπριατόρε τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται συμβουλευτικά με τη F1, τώρα φέρεται έτοιμος να επιστρέψει στη Renault - δηλαδή στην Alpine F1, με στόχο να αλλάξει τις τύχες τις πιο απογοητευτικής ομάδας της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Μπριατόρε φέρεται να έχει την προτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο (ο οποίος δεν ήταν διοικητής της Renault το 2008), για να αναλάβει τη γενικότερη εποπτεία της ομάδας - χωρίς να χρειάζεται να εμπλέκεται άμεσα στις δραστηριότητες της Alpine F1 στην πίστα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας συνεχίζει ότι η Alpine F1 φιλοδοξεί να προχωρήσει άμεσα στην επάνδρωση του τεχνικού της τμήματος στο Ένστοουν με κορυφαία στελέχη του σπορ, συμπεριλαμβανομένου του Άντριαν Νιούι που θα αποχωρήσει και τυπικά από τη Red Bull Racing το Μάρτιο του 2025.

Θυμίζουμε ότι ο Φλάβιο Μπριατόρε, που παραμένει μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1, υπήρξε ο “αρχιτέκτονας” των θριαμβευτικών πρωταθλημάτων τόσο του Μίκαελ Σουμάχερ (1994-’95) όσο και του Φερνάντο Αλόνσο (2005-’06) όταν η ομάδα του Ένστοουν ονομαζόταν Benetton F1 και Renault F1 αντίστοιχα.

TAGS FORMULA 1 F1 ΦΛΑΒΙΟ ΜΠΡΙΑΤΟΡΕ RENAULT F1 ALPINE F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ