FORMULA 1

Η Ferrari θέλει τον Χάμιλτον στο κόκπιτ της SF-24 στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι το Δεκέμβριο

Sam Bloxham / Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον στο γκαράζ της Mercedes F1 στο τελευταίο του GP Ιταλίας με την ομάδα του Μπράκλεϊ SAM BLOXHAM / MERCEDES-BENZ AG

Στις καθιερωμένες δοκιμές της Formula 1 μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, είθισται όσοι οδηγοί αλλάζουν ομάδα να κάθονται για πρώτη φορά τις μέρες μετά το GP του Άμπου Ντάμπι στα καινούρια τους μονοθέσια - και για το σκοπό η Ferrari προσπαθεί να πείσει τη Mercedes να επιτρέψει την πρόωρη αποδέσμευση του Λιούις Χάμιλτον.

Στις ίδιες δοκιμές του 2022, για παράδειγμα, είδαμε τον Φερνάντο Αλόνσο να κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα με την Aston Martin F1, έπειτα από συμφωνία της ομάδας του Σίλβερστοουν με την Alpine F1 για την πρόωρη αποδέσμευση του Ισπανού.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC Sport, η πιθανότητα να κάνει ο Χάμιλτον τα πρώτα του χιλιόμετρα με τη Ferrari στο Άμπου Ντάμπι είναι “μηδενική”, καθότι ο επτάκις πρωταθλητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Mercedes μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η τελευταία, μάλιστα, φέρεται να έχει προγραμματίσει μια σειρά από -τις τελευταίες- δημόσιες εμφανίσεις του Χάμιλτον με την ομάδα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων των χορηγών της.

Παρόλα αυτά, πηγές από την Ιταλία αναφέρουν ότι η Ferrari προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τη Mercedes, ώστε ο Λιούις να πάρει την πρώτη του γεύση από την SF-24 πριν κλείσει η χρονιά, τη συγκεκριμένη ημέρα δοκιμών μετά το GP του Άμπου Ντάμπι στις 8 Δεκεμβρίου 2024.

Οι πρώτες εντυπώσεις του Χάμιλτον θα είναι πολύ χρήσιμες και για τον ίδιο και για τη Scuderia, καθότι διαφορετικά ο Βρετανός θα πρέπει να περιμένει τις πρώτες χειμερινές δοκιμές του Μαρτίου για να οδηγήσει για πρώτη φορά ένα cavallino.

Στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι κάθε ομάδα πρέπει να συμμετάσχει με έναν εκ των δύο έμπειρων αγωνιστικών της οδηγών και με έναν πρωτοεμφανιζόμενο που δεν έχει εκκινήσει περισσότερα από 2 GP.

Κι ενώ για τη Mercedes η επιλογή των Τζορτζ Ράσελ και Κίμι Αντονέλι είναι εύκολη, για τη Scuderia Ferrari μοιάζει προς το παρόν αρκετά περίπλοκη, καθώς φαίνεται να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Τότο Βολφ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ