FORMULA 1

Η McLaren πέρασε δύο μέρες στο Πολ Ρικάρ για τη δοκιμή των βρόχινων ελαστικών του 2026

McLaren, Pirelli testing, Paul Ricard, January 2025 Morgan MATHURIN / PIRELLI F1 MEDIA

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Formula 1, McLaren, συμμετείχε σε ένα διήμερο δοκιμών της Pirelli στην πίστα του Πολ Ρικάρ για να συμβάλλει στην εξέλιξη των πειραματικών ελαστικών βροχής που θα χρησιμοποιούνται στο σπορ από την επόμενη σεζόν.

Η ιταλική εταιρεία ελαστικών εστίασε σε αυτές τις δοκιμές τόσο στην ενδιάμεση όσο και στην ακραία βρόχινη γόμα του 2026. Τη νέα χρονιά, μαζί με τη ριζική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών τόσο των κινητήρων όσο και του σασί, θα αλλάξουν εν μέρει και οι προδιαγραφές των ελαστικών.

Οι ζάντες θα παραμείνουν, μεν, σε διάσταση 18 ιντσών, όμως θα μειωθεί τόσο το πλάτος του πέλματος όσο και η διάμετρός τους – τόσο στα εμπρός όσο και στα πίσω ελαστικά.

Για τη δοκιμή αυτή χρησιμοποιήθηκε η διαμόρφωση 3,463 χιλιομέτρων της πίστας του Πολ Ρικάρ, στη Νότια Γαλλία. Την πρώτη ημέρα ο Όσκαρ Πιάστρι κάλυψε 120 γύρους, με κορυφαίο χρόνο 1:07.008, ενώ τη δεύτερη ο Λάντο Νόρις συμπλήρωσε 123 γύρους με ταχύτερο όλων στο 1:07.956.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL38 στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli στο Πολ Ρικάρ Morgan MATHURIN / PIRELLI F1 MEDIA

Οι δύο οδηγοί της McLaren κάλυψαν συνολικά 840 χιλιόμετρα αυτό το διήμερο, καθώς η άσφαλτος της πίστας του Λε Καστελέ βρέχονταν τεχνητά για τις ανάγκες της δοκιμής.

Ο Μάριο Ίζολα, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, είπε μεταξύ άλλων πως τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αυτό το τριήμερο θα συμβάλλουν στην οριστικοποίηση των τελικών προδιαγραφών των βρόχινων ελαστικών του 2026.

Οι δοκιμές των πειραματικών ελαστικών της επόμενης σεζόν θα συνεχιστούν με άλλα δύο διήμερα, επί ισπανικού εδάφους. Στις 4-5 Φεβρουαρίου οι McLaren και Ferrari θα δοκιμάζουν τις γόμες της Pirelli στην πίστα της Βαρκελώνης, και έπειτα στις 12-13 Φεβρουαρίου για τον ίδιο σκοπό θα βρεθούν στην πίστα της Χερέθ οι McLaren, Mercedes και Alpine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ