FORMULA 1

Η Mercedes απειλεί να πάρει τη Ferrari μαζί της

Place de la Concorde, Paris, France
13th September 2012
Reflection of the FIA Headquarters in the Place de la Concorde, Paris, France.
World Copyright: Tim Clarke/LAT Photographic
ref: Digital Image _MG_2798
Place de la Concorde, Paris, France 13th September 2012 Reflection of the FIA Headquarters in the Place de la Concorde, Paris, France. World Copyright: Tim Clarke/LAT Photographic ref: Digital Image _MG_2798 LAT PHOTOGRAPHIC

Η Mercedes θα ζητήσει και την τιμωρία της Ferrari σε περίπτωση "καμπάνας" από τη FIA. Την Παρασκευή (21/6) η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της FIA.

Mercedes και Pirellli απολογήθηκαν στο Διεθνές δικαστήριο της FIA στο Παρίσι για τις "μυστικές" δοκιμές που έγιναν μετά το ισπανικό Grand Prix.

Ακούστηκαν πολλά πράγματα σήμερα (20/6) στο Παρίσι: Πρώτα η Mercedes απείλησε πως θα ζητήσει και την τιμωρία της Ferrari σε περίπτωση που τιμωρηθεί από τη FIA.

Η Pirelli δεν καταλαβαίνει το λόγο γιατί πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ στη FIA ισχυρίζονται πως δεν έδωσαν ποτέ άδεια για να προχωρήσει το τεστ.

Ο Πολ Χάρις, δικηγόρος της Mercedes, αναφέρθηκε στην αγόρευση του στις δοκιμές που έκανε η Ferrari με τον Πέδρο ντε λα Ρόσα πριν από το ισπανικό Grand Prix, αν και χρησιμοποίησε μονοθέσιο του 2011.

Αποκάλυψε δε πως υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον υπεύθυνο ελαστικών της Ferrari, Χιροχίντε Χαμασίμα και στην Pirelli στις 3 Μαΐου με τις δύο πλευρές να συζητούν για τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Ρος Μπρον παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η χρησιμοποίηση κρανων δίχως διακριτικά από τους οδηγούς Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον. Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως υπήρχαν φόβοι για την ασφάλεια των οδηγών εξαιτίας της έλλειψης ανθρώπων ασφαλείας από την πίστα.

Περιμένει αν τιμωρηθεί η Mercedes, να μην πρόκειται για ποινή με σοβαρό αντίκτυπο στην ομάδα, ενώ θα ζητήσουν συγνώμη από όλες τις ομάδες (σ.σ. ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull βρίσκεται στο Παρίσι και παρακολουθεί τις εξελίξεις).

Η Pirelli, μέσω του δικηγόρου της, Ντομινίκ Ντιμά δεν καταλαβαίνει το λόγο γιατί κλήθηκει να απολογηθεί, αφού εκτελούσε το δικαίωμα που της έδωσε η FIA.

" Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την πειθαρχική διαδικασία. Η Ferrari και η Red Bull επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν να καταλογίσουν τίποτα στην Pirelli και είναι πραγματικά αδύνατο να κατανοήσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Οι κατηγορίες πέφτουν στο κενό γιατί έχει αναγνωριστεί πως η Pirelli δεν έχει παραβιάσει τον κώδικα"

Η FIA ισχυρίζεται πως δεν έδωσε ποτέ την άδεια να γίνει το τεστ. Μόνο το Διεθνές Συμβούλιο θα μπορούσε να δώσει το ok και όχι ο Τσάρλι Γουίτινγκ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ