FORMULA 1

Η Mercedes δέχθηκε απειλητικά e-mails για υποτιθέμενο σαμποτάζ στο αυτοκίνητο του Χάμιλτον

Mercedes-AMG F1 Media
Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η ομάδα του δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα που τους κατηγορούν ότι προσπαθούν εσκεμμένα να σαμποτάρουν το μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον - και ενημέρωσε ότι πλέον έχει εμπλακεί η αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το ανώνυμο e-mail αυτό δεν στάλθηκε μόνο στη Mercedes F1, αλλά και σε μια σειρά από αξιωματούχους της Formula 1 και εκπροσώπους του Τύπου. Προκαλεί, δε, μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η λίστα αποδεκτών στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ίδια στην οποία είχαν σταλεί και οι λεπτομέρειες του φακέλου διερεύνησης του Κρίστιαν Χόρνερ, στην υπόθεση που έπληξε τη Red Bull Racing νωρίτερα φέτος.

Το τωρινό μήνυμα έγραφε ότι η Mercedes παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι” κατηγορώντας την ομάδα και ειδικά τον Βολφ ότι “συστηματικά σαμποτάρουν” το αυτοκίνητο του Χάμιλτον, καθώς και τη στρατηγική του στους αγώνες και την ψυχική του υγεία.

Επίσης, ανέφερε ότι λάμβαναν χώρα “υπόγειες” κινήσεις και ότι η ομάδα βαδίζει “σε ένα επικίνδυνο δρόμο που μπορεί να αποδειχθεί απειλητικός για τη ζωή του Λιούις”.

Το μήνυμα ανέφερε ότι προέρχεται από εργαζόμενο της ίδιας της Mercedes F1. Οι απαντήσεις στο μήνυμα αυτό, μέσω της εφαρμογής WhatsApp, φέρεται να προωθήθηκαν από κινητό τηλέφωνο σε ορισμένα επιλεγμένα άτομα.

Αντιδρώντας στις κατηγορίες που της επωμίζει το συγκεκριμένο e-mail, η Mercedes διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από κάποιον εργαζόμενό της, ενώ στο περιθώριο του GP Ισπανίας o Βολφ, εμφανώς ταραγμένος, είπε ότι κλήθηκε η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη.

"Δεν είναι από μέλος της ομάδας", είπε ο Βολφ για το εν λόγω μήνυμα. “Όταν λαμβάνουμε τέτοιου είδους e-mails, και λαμβάνουμε πολλά από αυτά, είναι κάτι που μας αναστατώνει, ιδιαίτερα όταν κάποιος μιλάει για θάνατο και όλα αυτά τα πράγματα. Στο συγκεκριμένο, έχω δώσει εντολή να συνεχιστεί [η έρευνα] με πλήρη ισχύ.

Έχουμε την αστυνομία να το ερευνά. Ερευνούμε τη διεύθυνση IP. Ερευνούμε το τηλέφωνο. Όλα αυτά, επειδή η διαδικτυακή κατάχρηση με αυτόν τον τρόπο πρέπει να σταματήσει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα τηλέφωνά τους ή τους υπολογιστές τους και να κακοποιούν ομάδες ή οδηγούς με τέτοιο τρόπο”.

Ο Αυστριακός συμπλήρωσε πως είναι αδιανόητο για μια ομάδα να εκτροχιάσει εσκεμμένα την προσπάθειά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών σαμποτάροντας έναν από τους οδηγούς της. “Δεν έχω ιέα τι σκέφτονται οι σωνυμωσιολόγοι και οι παράφρονες εκεί έξω. Ο Λιούις υπήρξε μέλος της ομάδας για 12 χρόνια. Έχουμε μια φιλία. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Θέλουμε να τελειώσει [η συνεργασία, στο τέλος του 2024] με επιτυχία.

Θέλουμε να γιορτάσουμε τη συνεργασία. Αν δεν τα πιστεύετε όλα αυτά, μπορείτε να πιστέψετε ό,τι θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Και μέρος αυτού είναι να κερδίζουν και τα δύο αυτοκίνητα. Οπότε, προς όλους τους τρελούς εκεί έξω, πηγαίνετε στον ψυχίατρο”, συμπλήρωσε ο διευθυντής της Mercedes F1.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ