FORMULA 1

Η Mercedes έδωσε τον Lowe, η Williams τον Bottas

Η Mercedes έδωσε τον Lowe, η Williams τον Bottas

Η Mercedes αφήνει τον Paddy Lowe να φύγει και να πάει στη Williams, ώστε να πάρει από τους Άγγλους τον διάδοχο του Nico Rosberg, Valteri Bottas.

Ο Paddy Lowe αποτελεί παρελθόν για τη Mercedes από την Τρίτη, αφού σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της Williams, με τον Valteri Bottas να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας επιστρέφει στη βρετανική ομάδα όπου άρχισε την πορεία του στη Formula 1 ως επικεφαλής ηλεκτρονικών συστημάτων και όπου εργάστηκε για έξι χρόνια, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα του 1992 με τον Nigel Mansell.

Ακολούθησε η εικοσαετία στη McLaren με τα πάνω και τα κάτω της, όπου εξελίχθηκε σε αρχιμηχανικό, ενώ το 2013 μετακόμισε στη Mercedes στον ρόλο που κατείχε μέχρι σήμερα.

Αν και από τους πρωταθλητές δεν έχει επισημοποιηθεί τίποτα μέχρι στιγμής, ο Lowe δεν χρειάστηκε καν να ενημερώσει 20 ημέρες νωρίτερα για την παραίτησή του, αφού η επιστροφή στη Williams είναι... θεμιτή από τη Mercedes, ώστε να αποκτήσει τον 27χρονο Φινλανδό πιλότο για παρτενέρ του Lewis Hamilton τη νέα χρονιά.

Ο Bottas βρέθηκε για πρώτη φορά στη Formula 1 στη Williams το 2011, ως test driver, και το 2013 προβιβάστηκε σε οδηγό αγώνων. Μετά από τη 17η θέση της πρώτης σεζόν του, ακολούθησε μία εντυπωσιακή 4η το 2014 με 186 βαθμούς, η 5η του 2015 με 136 βαθμούς και η 8η πέρυσι με 85 βαθμούς.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ