FORMULA 1

Η νέα AT&T Williams FW29

Η νέα AT&T Williams FW29
New Image

H Williams παρουσίασε σήμερα το νέο FW29 που θα εκπροσωπήσει την ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1

Παράλληλα με την παρουσίαση του αυτοκινήτου, ενακοινώθηκε και η έναρξη συνεργασίας με την "Lenovo", μια πολυεθνική πρωτοπόρος εταιρεία στην αγορά των υπολογιστών. Πράγμα που σημαίνει ότι η Williams θέλει να κάνει εκ νέου βήματα προόδου δημιουργώντας ισχυρές συνεργασίες με χορηγούς παγκόσμιας εμβέλειας.
Ο ισχυρός άνδρας της Williams, ο Frank Williams, είπε στα πλαίσια της παρουσίασης:

"Αναμφίβολα, το 2006 δεν ήταν η καλύτερη μας χρονιά, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος, να βλέπω σύσσωμο το εργατικό δυναμικό της ομάδας να δίνει και την ψυχή του όλο το χειμώνα για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετράει πολύ το πως προετοιμάζεσαι. Ξεκινάμε την φετινή χρονιά με νέους συνεργάτες την AT&T, με πολύ σημαντικούς σπόνσορες όπως η "Lenovo", με νέους ταλαντούχους μηχανικούς και φυσικά με το νέο FW29, το αποτέλεσμα της δουλειάς όλων των προηγούμενων."

Ο τεχνικός διευθυντής Sam Michael εξήγησε:

"H φιλοσοφία του σχεδιασμού του FW29 συνεχίζεται από αυτή του FW28, χωρίς αλλαγές στην καρίνα. Έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου με αλλαγές στις πλευρές του μονοθεσίου, αλλά και χαμήλωμα της μύτης. Η μηχανή είναι σαφώς βελτιωμένη. Ακόμη μεγαλώσαμε λίγο τη διάμετρο των εξατμίσεων ενώ μικρύναμε την καλύπτρα της μηχανής στη ραχοκοκαλιά του μονοθεσίου. Το φτερό έγινε πιο ελαφρύ και χαμήλωσε λίγο."

Να σημειώσουμε ότι το FW29 πέρασε όλα τα τεστ της FIA, τόσο όσον αφορά τους κανονισμούς ασφαλείας, όσο και αυτά που έχουν να κάνουν με τη δομή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του του αυτοκινήτου.

Ο δεύτερος πιλότος της ομάδας Nico Rosberg δήλωσε:

"Η εμπειρία μου από την περσινή χρονιά είναι ανεκτίμητη και θα με βοηθήσει σημαντικά φέτος. Το περιβάλλον της F1 είναι μοναδικό και μπορώ να διαχειρίζομαι όλες τις καταστάεις εδώ. Τις προηγούμενες εβδομάδες όλοι ήταν πολύ θετικοί ως προς την ετοιμότητα του νέου μονοθεσίου καθώς έβαλαν υπέρμετρη προσπάθεια για την ολοκλήρωση του, γι' αυτό το λόγο είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νέα χρονιά."

Από την πλευρά του ο Alex Wurz ο οποίος περιμένει με ανυπομονεσία να ξανατρέξει είπε:

"Αν και έχω κάνει χιλιάδες και χιλιάδες χιλιόμετρα στη Φόρμουλα Ένα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη δεν έχω χορτάσει και πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να να ξεκινήσουμε. Υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλο κίνητρο σε ολόκληρη την ομάδα για την επερχόμενη χρονιά και φυσικά είμαι πολύ περήφανος να είμαι μέρος της AT&T Williams."

Δείτε το βίντεο από την επίσημη παρουσίαση της AT&T Williams FW29:


















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ