FORMULA 1

Η πρωτοβουλία "Keep Fighting" και ο... κανίβαλος

Mercedes Grand Prix driver Michael Schumacher of Germany, looks on after he crashed during the qualifying session, ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Saturday, Aug. 27, 2011. (AP Photo/Dimitar Dilkoff, pool)
Mercedes Grand Prix driver Michael Schumacher of Germany, looks on after he crashed during the qualifying session, ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Saturday, Aug. 27, 2011. (AP Photo/Dimitar Dilkoff, pool) ASSOCIATED PRESS

Η μάχη του Michael Schumacher γίνεται πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο, την ώρα που κάποιος προσπαθεί να πουλήσει έναντι αδράς αμοιβής πρόσφατη φωτογραφία του από το κρεβάτι του πόνου.

Προ ημερών η οικογένεια του Michael Schumacher παρουσίασε μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με την ονομασία " Keep Fighting " που προέκυψε από το ομώνυμο hashtag #keepfightingmichael , το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) από τα τέλη του 2013 οπότε και ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι έπειτα από πτώση που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

" Το Keep Fighting είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που γιορτάζει όσα πρεσβεύουν τα ‘Συνέχισε να μάχεσαι’ και ‘Ποτέ μη το βάζεις κάτω’, ατάκες εμπνευσμένες από τον Michael Schumacher", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Η εν λόγω πρωτοβουλία δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και σε κάθε έκφανση της ζωής, όπου σε καθημερίνη βάση οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αμέτρητες δυσκολίες. Στόχος είναι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά " όλη αυτή η θετική ενέργεια που στλένουν οι υποστηρικτές του σπουδαίου Γερμανού πιλότου, να εξαπλωθεί".

Η πρωτοβουλία "Keep Fighting" και ο... κανίβαλος

Με την ευκαιρία την παρουσίασης του "Keep Fighting" η επί χρόνια πιστή συνεργάτις του Michael Schumacher, Sabine Kehm ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά πως δεν πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση στο θέμα της ενημέρωσης για τηνπορεία της υγείας του Schumi.

" Η υγεία του Michael δεν αποτελεί δημόσιο θέμα και έτσι θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε σχόλια επ' αυτού", τόνισε η Kehm για να προσθέσει: "Πρέπει να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά του. Βλέποντάς το από νομικής άποψης και μακροπρόθεσμα, κάθε δήλωση που σχτίζεται με την υγεία του θα μειώσει την έκταση της ιδιωτικότητάς του. Το κάνουμε αυτό με απόλυτη δέσμευση προς τις κατευθυντήριες γραμμές του Michael και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την κατανόησή του. Ο Michael ήταν ανέκαθεν πολύ προστατευτικός με την προσωπική του ζωή, ακόμα και τις πιο πετυχημένες στιγμές της καριέρας του. Πάντα διασφάλιζε την ύπαρξη ξεκάθαρης γραμμής ανάμεσα στη δημόσια και την προσωπική του εικόνα".

Εισαγγελική έρευνα για τον... κανίβαλο

Όλα αυτά βέβαια δεν φαίνεται να λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιους που στο "βωμό" της αποκλειστικότητας, συνεχίζουν να... κανιβαλίζουν τον Schumi προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν για ιδίον όφελος την περιπέτεια που περνά.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστος προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να πουλήσει σε ΜΜΕ πρόσφατη φωτογραφία του Schumi, η οποία τραβήχτηκε στη βίλα της οικογένειας στη Γενεύη, ζητώντας ως αντίτιμο το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Την πληροφορία για την ύπαρξη φωτογραφίας, που δείχνει τον Γερμανό από κοντινή απόσταση, επιβεβαίωσε Sabine Kehm, η οποία τόνισε ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων από την οικογένεια του πολυπρωταθλητή. Οι ελβετικές αρχές έχουν ήδηξεκινήσει έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

O Alonso θέλει Πρωτάθλημα με McLaren - Μετρημένες οι επιλογές της Mercedes
Οι λόγοι της αποχώρησης του Nico Rosberg από την F1 (video)
Η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το 2017
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ