FORMULA 1

Η Renault ανακοίνωσε Ράικονεν

Η Renault ανακοίνωσε Ράικονεν

Ο Κίμι Ράικονεν επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 μετά από δύο χρόνια... εξορίας στο WRC. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007.

Ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς δεν έδωσε μετοχές στον Κίμι Ράικονεν, χάλασε η συμφωνία με τη Williams. Όμως ο Φινλανδός θα επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 με τη Lotus Renault!

Ανακοινώθηκε το πρωί η διετής συνεργασία του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2007 με την ομάδα που αναζητεί ηγέτη για να την επαναφέρει στο σωστό δρόμο.

Ο Ράικονεν που πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, την πρώτη χρονιά για να μη χάσει την παχυλή... αποζημίωση από τη Ferrari και τη δεύτερη γιατί, μάλλον, δεν βρέθηκε ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

" Είμαι ενθουσιασμένος που γυρίσω πίσω στη Φόρμουλα 1 μετά από διάλειμμα δύο ετών και είμαι ευγνώμων στη Lotus Renault GP που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ο χρόνος που πέρασα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ήταν μια χρήσιμη περίοδος στην καριέρα μου, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι τον τελευταίο καιρό είχα τόσο μεγάλη διάθεση να επιστρέψω στη Φόρμουλα 1, που δεν μπορούσα να το αγνοήσω", σχολίασε ο "Iceman" σε δηλώσεις του στο επίσημο δελτίο Τύπου της Renault.

Ο Ράικονεν πρόσθεσε ότι εντυπωσιάστηκε από " τη φιλοδοξία της ομάδας". Πλέον αναμένουμε την ανακοίνωση του οδηγού που θα βρεθεί δίπλα του.

Ο Ρώσος Βιτάλι Πετρόβ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012, αλλά το... άδειασμα που έκανε στην ομάδα στον Τύπο μάλλον τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση.

Πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Ράικονεν επικρατούσε σιγουριά ότι ο Ρομαίν Γκροζάν θα οδηγεί σίγουρα για την ομάδα, ενώ από τη Renault δεν αποκλείουν την πιθανότητα επιστροφής του Ρόμπερτ Κουμπίτσα.

Το 2012 θα υπάρχουν έξι παγκόσμιοι πρωταθλητής στο grid: Ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Ράικονεν, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Τζένσον Μπάτον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ