FORMULA 1

Η στιγμή που ο Χάμιλτον ξεγέλασε τον θάνατο δεν συνέβη σε κάποια πίστα

AP Photo/Rebecca Blackwell
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, smiles as he answers a question during a press conference ahead of the Formula One Miami Grand Prix auto race, Thursday, May 2, 2024, in Miami. AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι έφτασε (κυριολεκτικά) μια ανάσα μακριά από τον θάνατο μια μέρα που έκανε σέρφινγκ στη Χαβάη με τον θρυλικό παγκόσμιο πρωταθλητή του σπορ Κέλι Σλέιτερ.

Αυτό συνέβη πριν από χρόνια στο Pipeline. Το Pipeline είναι ένα από τα διασημότερα σημεία του πλανήτη για τους σέρφερς, και βρίσκεται στη βόρεια ακτή της νήσου O’ahu. Τα κύματα εκεί συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα στον πλανήτη, και για το λόγο αυτό η παραλία φιλοξενεί ορισμένες από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του παγκόσμιου σερφ, και πολλούς από τους πλέον διακεκριμένους αθλητές του.

Ο Χάμιλτον επισκέφτηκε το Pipeline παρέα με τον Κέλι Σλέιτερ, έναν θρύλο του σερφ και μοναδικό στην ιστορία με 11 παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 ανέβηκε στη δική του σανίδα, αλλά όσα ακολούθησαν τα εξήγησε στο κανάλι First We Feast του YouTube.

Η στιγμή που έφτασα πιο κοντά στην καταστροφή ήταν με τον Κέλι Σλέιτερ στο Pipeline της Χαβάης”, είπε ο Βρετανός. “Τα κύματα είχαν ύψος 6 μέτρων, κι ο Κέλι μου είπε ‘δεν γίνεται να βγεις εκεί έξω, είσαι τρελός’. Κι όταν ξεκίνησα και προσπαθούσα να προχωρώ με τα χέρια, έμεινα εγκλωβισμένος στην ‘θανάσιμη ζώνη’, βασικά.

[Το κύμα] με τράβηξε μέσα, γύρισα προς τα πίσω και είδα τέσσερα μεγάλα κύματα να έρχονται. Τότε σκέφτηκα ‘τελείωσε. Όλα τελείωσαν’. Πέταξα τη σανίδα, βούτηξα μέσα στο νερό, και άκουσα το κύμα να σκάει πίσω μου. Η σανίδα ξεσκίστηκε και έσπασε στη μέση.

Επέστεψα στην επιφάνεια, ψάχνοντας απεγνωσμένα να ανασάνω, και μετά ερχόταν το επόμενο κύμα. Οπότε βούτηξα ξανά στο νερό και άρπαξα τον ύφαλο. Και μετά ήρθε το επόμενο και το επόμενο, και έκανα το ίδιο τρεις φορές”, πρόσθεσε ο Λιούις.

Κι έτσι, ο Βρετανός έζησε για να διηγείται την ιστορία: “Βγήκα στην επιφάνεια και είχα σχεδόν ξεμείνει από αέρα, έφτασα κοντά στον πνιγμό, αλλά κατάφερα να κολυμπήσω ξανά προς τα έξω. Μετά από αυτό, σκεφτόμουν πως αξίζουν μεγάλο σεβασμό οι σέρφερς”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ