FORMULA 1

Η Williams επέλεξε τον Σένα

Η Williams επέλεξε τον Σένα

Ο Μπρούνο Σένα διαδέχθηκε τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στη Williams δεκαοκτώ χρόνια μετά τη συμφωνία του θείου του, Άιρτον με τον Φρανκ Γουίλιαμς.

Ο Φρανκ Γουίλιαμς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έδωσε την πρώτη ευκαιρία στον αείμνηστο Άιρτον Σένα να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Φόρμουλα 1 και δυστυχώς το όνομα της ομάδας του συνδέεται πάντα με τον τραγικό χαμό του.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά το θάνατο του θρυλικού Βραζιλιάνου το σύννεφο που υπήρχε επάνω από τη Williams και είχε να κάνει με τις συνθήκες θανάτου του Σένα, διαλύθηκε καθώς ένας ακόμα Σένα θα οδηγεί για την ομάδα του 2012.

Ο ανηψιός του Άιρτον, ο Μπρούνο θα είναι ο παρτενέρ του Παστόρ Μαλντονάντο στη βρετανική ομάδα το 2012.

Η πρόσληψη του Σένα που φέρνει μαζί του και χορηγούς, σηματοδοτεί την παύση (;) της καριέρας του Ρούμπενς Μπαρικέλο. Μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας στη Φόρμουλα 1 ο Βραζιλιάνος δεν έχει ομάδα.

Η Williams επέλεξε τον Σένα

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Σένα ήταν θέμα ημερών, καθώς ο 28χρονος πρώην οδηγός της Renault πέρασε από... εξετάσεις. Θα κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Φεβρουαρίου στις δοκιμές της Χερέθ.

" Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να αγωνίζομαι για μια ομάδα που έχει οδηγήσει ο θείος μου, ιδιαίτερα αφού ορισμένοι άνθρωποι που δούλεψαν με τον Άιρτον βρίσκονται ακόμα στην ομάδα. Ευελπιστώ πως θα φέρουμε στο μυαλό μας καλές αναμνήσεις και θα δημιουργήσουμε και ορισμένες καινούργιες", υποστήριξε ο Σένα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ