FORMULA 1

Και εγένετο... Lotus Renault GP

Και εγένετο... Lotus Renault GP

Η Renault πούλησε το ποσοστό των μετοχών της που κατείχε στην ομάδα της Formula 1 στο Group Lotus. Αντιδράσεις από τον Τόνι Φερνάντες, αφεντικό της Team Lotus.

Το 2010 η Renault κατείχε μόλις το 25% των μετοχών, μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στην Genii Capital. Φέτος, όμως, προχώρησε και στην παραχώρηση του εναπομείναντος ποσοστού στη Lotus, η οποία ανήκει στην Proton.

Βάσει της συμφωνία η ομάδα θα μετονομαστεί σε Lotus Renault GP και το μονοθέσιο θα έχει μαύρο και χρυσό χρώμα γεγονός που σημαίνει ότι από το φετινό πρωτάθλημα θα έχουμε δύο ομάδες που θα φέρουν το όνομα της Lotus.

Η ομάδα επέστρεψε στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το όνομα Team Lotus, μετά την αγορά του ιστορικού ονόματος, Lotus. Η ομάδα έτρεχε από το 1960 μέχρι το 1994, όπου και αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα. Πέρυσι το αφεντικό της Air Asia, Τόνι Φερνάντες, με την Team Lotus θέλησε να επιστρέψει στον χώρο η ομάδα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Ντάνι Μπαχάρ, σχολίασε για τη συμφωνία: " Γνωρίζουμε ότι υπάρχει διαμάχη σχετικά με τη χρήση του ονόματός μας και είμαι πολύ χαρούμενος που επίσημα μπορώ να ξεκαθαρίσω τη θέση μας μια και καλή: εμείς είμαστε η Lotus και επιστρέψαμε".

Ο Τόνι Φερνάντες, αφεντικό της Team Lotus, που έτρεχε και πέρυσι, με δηλώσεις του έδειξε τον εκνευρισμό του γράφοντας στο twitter του: "Μοιάζει σαν να θέλουν να κλέψουν την ιδέα μας με το μαύρο και το χρυσό χρώμα".

Στην ανακοίνωση της η Renault αναφέρει: " Το 2011 η Lotus Renault GP θα αγωνίζεται με τα χρώματα μαύρο και χρυσό, τα οποία χρησιμοποιούσουν οι Lotus και Renault κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80".

Η Renault F1 λέει: " Η Lotus θα γίνει ένας σημαντικός συνεργάτης της Genii Capital στη Lotus Renault GP και οι δύο πλευρές έχουν συνάψει συμφωνία χορηγίας η οποία ισχύει μέχρι το 2017".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ