FORMULA 1

"Καμία αμέλεια από Σουμάχερ"

"Καμία αμέλεια από Σουμάχερ"

Ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι ξεκαθάρισε πως ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έκανε επικίνδυνους ελιγμούς πριν από το ατύχημα. Τι είπε για τη βοήθεια που επιχείρησε να δώσει αλλά και την ταχύτητα που έτρεχε.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έκανε κάποια επιπόλαια ενέργεια πριν από τον ατύχημα που είχε όταν έκανε σκι στην χιονοδρομική πίστα του Μεριμπέλ, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες από την μικροκάμερα που βρισκόταν στο κράνος του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελεία του Αλμπερτβίλ η ταχύτητα του Σούμι τη στιγμή του ατυχήματος "δεν ήταν υπερβολική", με τη μάξιμουμ ταχύτητα που είχε αναπτύσει να είναι 20 χλμ/ώρα.

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται επίσης ο εξοπλισμός σκι που φορούσε ο Σουμάχερ ως μέρος της έρευνας ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την ύπαρξη ενός δεύτερου φιλμ που έχει τραβήξει ένας άλλος Γερμανός σκιέρ, το οποίο επικαλέστηκε το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel".

"Καμία αμέλεια από Σουμάχερ"

Ο Πατρίκ Κουίνσι έριξε φως στην υπόθεση με το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ

"Εξετάσαμε με προσοχή το φιλμ της τηλεκάμερας που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του Σουμάχερ, θα πρέπει να συνεχίσουμε την ανάλυηση το φιλμ εικόνα προς εικόνα, όμως αυτό έχει καθορίσει με σιγουριά το σημείο της πτώσης, την ταχύτητα και την απόσταση από την πίστα που ήταν περίπου 8 μέτρα", τόνισε ο δημόσιος κατήγορος του δικαστηρίου του Αλμπερτβίλ, Πατρίκ Κουίνσι.

"Η πίστα ήταν καλά προσδιορισμένη και τα σκι του πρώην Γερμανού πιλότου ήταν ολοκαίνουρια και δεν ήταν αυτά η αιτία του ατυχήματος. Υπάρχουν κανονισμοί στη Γαλία που ορίζουν τις υποχρεώσεις όσον αφορά στον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένας σκιέρ αλλά και στα όρια της πίστας.

Δεν αποκαλύφθηκαν κάποιες ελλείψεις, υπήρξε σεβασμός των κανονισμών ασφαλείας. Η ταχύτητά του δε συμβάζιζε με αυτή που έπρεπε να έχει ένας έμπειρος σκιέρ", πρόσθεσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης για να ρίξει κάποιο φως στα αίτια του ατυχήματος αλλά και να καλύψει απορίες του κόσμου.

"Καμία αμέλεια από Σουμάχερ"

Πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του δημόσιου κατηγόρου αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα του "Σούμι"

Ο Κουίνσι δήλωσε επίσης ότι το video που εξετάζουν οι αρχές από το ατύχημα του Σουμάχερ έχει διάρκεια 2 λεπτών με την οραση να είναι περιορισμένη και συμπλήρωσε πως "δεν μπορεί να δει κανείς στο φιλμ εάν προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον αν και αυτό το φιλμ δεν παρουσιάζει όλη την κάθοδο".

Για να ολοκληρώσει την συνέντευξή του ο κατήγορος λέγοντας: "Ίσως βρεθούν κάποιες ευθύνες του Σούμι για το ατύχημα αλλά είναι ακόμα νωρίς. Δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, η εισαγγελεία δεν έχει ακόμα ακούσει όλους τους ανθρώπους που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του ατυχήματος".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ