FORMULA 1

Κατακόκκινο 1-2 στη Μελβούρνη

Κατακόκκινο 1-2 στη Μελβούρνη
μασα

Ο Φελίπε Μάσα ήταν ο ταχύτερος όλων στα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στη Μελβούρνη

Η νέα σεζόν επισήμως ξεκίνησε στην πίστα Albert Park της Μελβούρνης, με τη Ferrari να πραγματοποιεί το 1-2 με Μάσα-Ραϊκόνεν. Ο πρώτος στη δεύτερη του χρονιά στο τιμόνι του καμαριού του Μαρανέλο, ξεκίνησε με γύρο 1:29.393 για να "κόψει" 0.8 δευτερόλεπτα στην επόμενη προσπάθεια του.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Ισπανός Αλόνσο, τον ξεπέρασε, ακολούθησε κι άλλη εναλλαγη του διδύμου με τον Μάσα να περνάει μπροστά και τον Αλόνσο να τον προσπερνάει στο χρονόμετρο.

Τελικά, εννέα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Μάσα έκανε τον τέλειο γύρο και με 1:27.353 και κατετάγη πρώτος στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς.

Ο Αλόνσο "κόλλησε" στο 1:28.040 για να περιοριστεί στην έβδομη θέση και να καταποντιστεί από τον ρούκι τιμέιτ του, Λιούις Χάμιλτον που ήταν τρίτος με 1:27.89, πίσω από τον έτερο πιλότο της Ferrari Κίμι Ραϊκόνεν (1:27.750).

Καλά τα πήγε ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα γυρίζοντας την πίστα σε 1:27.941 για να εξασφαλίει την τέταρτη θέση. Απογοήτευσε η Toyota (όπως ήταν αναμενόμενο) με τον Γιάρνο Τρούλι να είναι 12ος και τον Ραλφ Σουμάχερ 16ο.

Η Toro Rosso τίμησε τις τελευταίες θέσεις, ενώ η Super Agouri Honda με τον 11ο Άντονι Ντέιβιντσον και τον 13ο Τακούμα Σάτο, εδειξε τα φώτα της στους οδηγούς της Ηonda.

Ο Τζένσον Μπάτον (14ος) είχε αρκετά προβλήματα, ενώ η προσπάθεια του Ρούμπενς Μπαρικέλο (15ος) έμεινε στη μέση, όταν ο "Ποπάι" βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία και να διακοπεί η διαδικασία 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της.










TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ