FORMULA 1

"Καθάρισε" ο Έκλεστοουν

"Καθάρισε" ο Έκλεστοουν

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν κατέληξε οριστικά σε συμβιβασμό με τις γερμανικές αρχές για την υπόθεση δωροδοκίας. Πρότεινε δε πως μπορεί να αξιοποιήσει το κράτος τα χρήματα.

Κάθε λόγο να χαμογελάει έχει ο 83χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν. Όχι μόνο δεν κινδυνεύει να πάει φυλακή για τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά θα συνεχίσει να διατηρεί τον έλεγχο της Φόρμουλα 1.

Όπως είχε γραφτεί τη Δευτέρα (4/8) στο γερμανικό Τύπο ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος (σ.σ. η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 4.200.000.000 δολάρια και είναι ο 12ος πλουσιότερος πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου) ήρθε σε συμβιβασμό με το γερμανικό κράτος.

Θα καταβάλλει το ποσό των 75.000.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο σε δικαστήριο του Μονάχου.

Ο Έκλεστοουν κατηγορείται πως δωροδόκησε με 33.000.000 ευρώ ένα Γερμανό τραπεζίτη, προκειμένου ο τελευταίος να διευκολύνει την πώληση του ποσοστού στη Φόρμουλα 1 (σ.σ. ύψους 47%) που είχε ο τραπεζικός όμιλος BayernLB στο γκρουπ CVC Capital Partners το 2006.

Να διευκρινίσουμε πως ο Έκλεστοουν δεν κρίθηκε ένοχος και αναζήτησε το συμβιβασμό για να μην εκτελέσει την ποινή του. Οι δικηγόροι του ανακάλυψαν ένα παραθυράκι στη γερμανική νομοθεσία που έδινε στον Έκλεστοουν να διαπραγματευτεί εντός δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης της Brabham πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την κατασκευή μιας πίστας στην περιοχή του Μονάχου, προκειμένου να φιλοξενείται εκεί το γερμανικό Grand Prix.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ