FORMULA 1

Κίμι:"Κλειδί οι δύο αγώνες"

Κίμι:"Κλειδί οι δύο αγώνες"
ραικονεν

Ο Φινλανδός πιλότος της σκουντερία, Κίμι Ραΐκονέν, χαρακτήρισε τους δύο επόμενους αγώνες κλειδί για τη συνέχεια

Η αστάθεια της Ferrari στους τρεις τελευταίους αγώνες, έχει δώσει προβάδισμα 35 βαθμών στη McLaren και γι' αυτό το λόγο ο Κίμι Ραΐκόνεν θεωρεί τους δύο επόμενους αγώνες "κλειδί" για τη συνέχεια. Άλλωστε περιθώρια για περαιτέρω άσχημες εμφανίσεις δεν έχει η "σκουντερία" αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και αυτό δείχνει να το ξέρει καλά ο ice man.
"Φυσικά και περιμένουμε κάτι παραπάνω απο 9 βαθμούς στους δύο επόμενους αγώνες, αν και τα πράγματα μπορούσαν να είναι χειρότερα για εμάς στο Καναδά. Είμαι απογοητευμένος. Έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος απο τους ανταγωνιστές μας, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κίμι Ραΐκόνεν.

Ο Φινλανδός αναφέρθηκε και στη συνέχεια του πρωταθλήματος λέγοντας: "Στη Φόρμουλα 1 τα πράγματα μπορούν πολύ γρήγορα να αλλάξουν. Κανείς στην ομάδα δεν το έχω βάλει κάτω, υπάρχει πίεση όμως πίεση έχουν και οι ανταγωνιστές μας.

Έχουμε μια νέα αεροδυναμική συσκευασία και κάποια άλλα καινούργια μέρη. Ελπίζω να κλείσουμε τη ψαλίδα απο τη McLaren. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, πως πρέπει στα επόμενα δύο γκραν πρί να μαζέψουμε παραπάνω πόντους απ' ότι στα δύο προηγούμενα. Πολλά θα εξαρτηθούν απο τις κατακτήριες στο γκραν πρι της Βρετανίας".



Τέλος ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί τονίζοντας: "Χάσαμε πολύτιμους πόντους γιατί δεν ήμασταν καλοί στις κατατακτήριες αλλά και στην εκκίνηση. Η απόδοση μας ήταν κατώτερη των αναλογιών.

Η McLaren είναι ένα βήμα μπροστά. Φαίνεται ότι μπορούν να θερμάνουν γρήγορα τα ελαστικά τους κάτι που τους δίνει καλύτερη απόδοση και κράτημα στο πρώτο γύρο. Στο προηγούμενο αγώνα ξεκίνησα με σκληρά ελαστικά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οδηγούς που χρησιμοποίησαν μαλακά. Πρέπει να βελτιωθούμε στην εκκίνηση γιατί αν δεν το διορθώσουμε αυτό η ζωή μας θα γίνει πίο δύσκολη".






TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ