FORMULA 1

Λεκλέρ για Χάμιλτον: "Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να δείξω για τι είμαι ικανός"

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, right, speaks with Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain as they arrive for the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 2, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Σε νέες του δηλώσεις για την έλευση του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο το 2025, ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι η μεταγραφή του Βρετανού στη Ferrari "είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, για την ομάδα και για το σπορ" και ένα "τεράστιο μήνυμα" που στέλνει η Scuderia προς τα έξω.

Αυτή τη φορά ο Σαρλ Λεκλέρ ρωτήθηκε από την ιταλική εφημερίδα La Stampa για την προοπτική της συνεργασίας του με τον Λιούις Χάμιλτον, η οποία θα ξεκινήσει το 2025 με τη μετακόμιση του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 στην Ιταλία.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της μεταγραφής, την 1η Φεβρουαρίου, ο Μονεγάσκος είπε πως αυτή δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τη φιλοδοξία του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, και τώρα συμπλήρωσε πως “μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να δείξω για τι είμαι ικανός, και θα είμαι σε θέση να μάθω από έναν από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών”.

Ο 25χρονος συμπλήρωσε: Δεν ήταν έκπληξη για μένα, το ήξερα πολύ καιρό πριν ότι γίνονταν συζητήσεις. Το βλέπω σαν σούπερ ευκαιρία, για μένα και για την ομάδα, αλλά επίσης και για το σπορ. Το να έχουμε έναν επτάκις πρωταθλητή στην ομάδα είναι ένα τεράστιο μήνυμα που στέλνουμε προς τα έξω.

Υπάρχει αρκετός σεβασμός μεταξύ μας και έχουμε καλή σχέση, αλλά μάλλον δεν συναντιόμαστε και τόσο πολύ για να θεωρούμαστε φίλοι. Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση μας θα γίνει πιο στενή όταν έρθει στη Ferrari, μοιραζόμαστε πολλά ενδιαφέροντα. Κι επίσης και τη μουσική”.

Έπειτα, σε ερώτηση για την επερχόμενη λήξη της συνεργασίας του με τον Κάρλος Σάινθ, στο τέλος της φετινής χρονιάς, ο Λεκλέρ κατέληξε: “Με τον Κάρλος επίσης, μετά από τόσα χρόνια, έχουμε μια υπέροχη σχέση. Από προσωπική άποψη, λυπήθηκα πολύ όταν άκουσα τα νέα. Από την άλλη, όταν υπογράψεις για μια ομάδα υπάρχει ημερομηνία λήξης. Δεν ξέρεις πόσο μακριά είναι αλλά έρχεται αργά ή γρήγορα, και πρέπει να το αποδεχθείς”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ