FORMULA 1

Λεκλέρ: "Νομίζω ότι έσπασα τα πάντα κάτω από το αυτοκίνητο"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Σαρλ Λεκλέρ, GP Αυστρίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

"Προσπάθησα υπερβολικά, συγγνώμη" είπε ο Σαρλ Λεκλέρ στο μηχανικό του και στη Ferrari μετά από τις δύο εξόδους -μία οριακή και μία αρκετά βίαιη- που είχε στον τελευταίο του γύρο στις δοκιμές κατάταξης του GP Αυστρίας. Και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να είχε βρεθεί στην 3η θέση της εκκίνησης.

Η Ferrari παρουσιάστηκε σημαντικά βελτιωμένη στις κατατακτήριες του Σπίλμπεργκ, έχοντας βρει αρκετά αποδοτικές λύσεις για τα χθεσινά προβλήματα αναπηδήσεων της SF-24, όπως περιορίστηκε στην 4η θέση της εκκίνησης με τον Κάρλος Σάινθ και στην 6η με τον Σαρλ Λεκλέρ (μετά τη διαγραφή του τρίτου χρόνου που πέτυχε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας στη στροφή 6).

Ο Μονεγάσκος είχε δύο εξόδους στον τελευταίο του γρήγορο γύρο στο Q3, εκ των οποίων η δεύτερη -στις δύο τελευταίες στροφές- ήταν αρκετά βίαιη. Και επιστρέφοντας στα πιτς, ο 25χρονος διεμήνυσε στον μηχανικό του Μπράιαν Μπότσι πως “νομίζω ότι έσπασα τα πάντα κάτω από το αυτοκίνητο”, πριν απολογηθεί δημοσίως.

Στην τελευταία αυτή συστοιχία στροφών ο Λεκλέρ ακούμπησε την αμμοπαγίδα, έχασε μεγάλο μέρος της πρόσφυσης κι έτσι αναγκάστηκε να ανοιχτεί στην τελευταία στροφή. Εκεί το cavallino πέρασε βίαια πάνω από τα κερμπς, και θεωρητικά εκεί προκλήθηκε σημαντική ζημιά στο δάπεδο της SF-24.

Πάντα θέλω να προσπαθώ, σήμερα προσπάθησα υπερβολικά” είπε στο τέλος ο Λεκλέρ. “Πολλές φορές αποδίδει το να παίρνεις ρίσκα, αλλά όχι σήμερα. Στις στροφές 2-3 ήμουν πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος. Εκεί ήμουν ήδη 2 δέκατα ταχύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο.

Έπειτα, στη στροφή 4 προσπάθησα να φρενάρω αργά και δυστυχώς μπλόκαρα έναν εμπρός τροχό και ανοίχτηκα. Στη στροφή έκανα μια κάποια 'έφοδο' για να το αποκαταστήσω, αλλά ακούμπησα την αμμοπαγίδα. Στη στροφή 7 συνέχισα να πιέζω, παρότι γνώριζα ότι πια θα ήταν δύσκολο να βελτιώσω το χρόνο μου”.

Και κατέληξε, ο 25χρονος, συμπληρώνοντας πως “είναι κρίμα, διότι ο πρώτος γύρος στο Q3 με χρησιμοποιημένα ελαστικά ήταν πολύ καλός. Η αίσθηση [του αυτοκινήτου] σήμερα ήταν καλύτερη, η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Αλλά στο Q3 έκανα ένα λάθος, ζητώ συγγνώμη, ειδικά σκεπτόμενος τους δύσκολους αγώνες που είχαμε τελευταία”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ