FORMULA 1

Λεκλέρ: "Πολύ μεγάλη έκπληξη το βάθρο, εκτελέσαμε την τέλεια στρατηγική"

AP Photo/Patrick Post
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco celebrates on the podium after placing third at the Formula One Dutch Grand Prix race at the Zandvoort racetrack, Netherlands, Sunday, Aug. 25, 2024. AP PHOTO/PATRICK POST

Ο Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε ιδιαίτερα έκπληκτος από την 3η θέση που κατέκτησε στο GP Ολλανδίας, σε ένα “πολύ δύσκολο τριήμερο” για τη Scuderia στο οποίο “ποτέ δεν πίστευα ότι θα στεκόμουν στο βάθρο”, όπως είπε.

Η Scuderia αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων από τον Ιούνιο, που εισήγαγε το νέο δάπεδο στη Ferrari SF-24. Το νέο αυτό δάπεδο επανέφερε το πρόβλημα των αναπηδήσεων στις γρήγορες στροφές και ευθείες, αναγκάζοντας την ομάδα είτε να επιστρέψει στο παλαιότερο δάπεδο (της Ίμολα) είτε να κάνει εσπευσμένες τροποποιήσεις.

Όμως, το Ζάντβορτ δεν έχει ούτε ποτέ γρήγορες στροφές, ούτε μεγάλες ευθείες. Αυτό θεωρητικά βοηθούσε τη Scuderia, όμως όλο το τριήμερο τα μέλη της ομάδας έλεγαν ότι περιμένουν ένα δύσκολο τριήμερο. Και όντως, μέχρι χθες έτσι φαινόταν πως θα ήταν.

Παρόλα αυτά, σήμερα η SF-24 εμφάνισε το ρυθμό αγώνα που είχε νωρίτερα φέτος, όταν ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική, βοηθώντας τον Λεκλέρ να κερδίσει ακόμα και τη δεύτερη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι για μια θέση στο βάθρο, δίπλα στον νικητή Λάντο Νόρις και τον 2ο Μαξ Φερστάπεν.

Ήταν μεγάλη έκπληξη! Δεν είμαι συνήθως χαρούμενος με την τρίτη θέση, αλλά μετά το σημερινό αγώνα μπορούμε να είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά που κάναμε σε ένα δύσκολο τριήμερο για την ομάδα”, είπε ο Μονεγάσκος στις τηλεοπτικές του δηλώσεις μετά τον αγώνα.

Και συνέχισε: “Πασχίζαμε από την Παρασκευή μέχρι και τον αγώνα. Στον αγώνα βρήκαμε λίγη παραπάνω ταχύτητα, και εκτελέσαμε την τέλεια στρατηγική. Κάναμε το undercut σε δύο από τους αντιπάλους μας και καταφέραμε να τους κρατήσουμε πίσω μας.

Ήταν ένας αληθινά δυνατός αγώνας από την ομάδα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα στεκόμουν στο βάθρο μετά από ένα τόσο δύσκολο τριήμερο για την ομάδα”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ