FORMULA 1

Λεκλέρ: "Το ατύχημα στις δοκιμές δεν χάλασε την αυτοπεποίθησή μου, η ταχύτητα ήταν πάντα εδώ"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Σαρλ Λεκλέρ, GP Αζερμπαϊτζάν 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Πέραν της σιγουριάς ότι η Ferrari SF-24 είχε παρά τα χθεσινά προβλήματα την ταχύτητα για την πολ ποζίσιον που εντέλει κατέκτησε στο Μπακού, ο Σαρλ Λεκλέρ θεωρεί ότι πλέον το φετινό cavallino είναι ανταγωνιστικό και σε ρυθμό αγώνα - κι έτσι έχει ελπίδες να κερδίσει το αυριανό (15/9) GP του Αζερμπαϊτζάν μετά από τρεις χαμένες προσπάθειες την τελευταία τριετία.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari ήταν καταιγιστικός στις σημερινές δοκιμές κατάταξης του 17ου φετινού αγώνα της Formula 1, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, κερδίζοντας την πολ ποζίσιον με διαφορά μεγαλύτερη των τριών δεκάτων του δευτερολέπτου απο τον πλησιέστερό του αντίπαλο, Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Τα πράγματα δεν έδειχναν και τόσο καλά για εκείνον μετά την πρόσκρουσή του στη μπαριέρα στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές χθες (13/9), και ειδικά μετά από ένα ακόμα χρονοβόρο πρόβλημα που είχε στις δεύτερες. Αλλά ο 25χρονος είπε ότι ποτέ δεν αμφέβαλλε ότι η Ferrari SF-24 είχε την ταχύτητα εδώ.

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες της σεζόν, μου αρέσει πολύ”, είπε ο Λεκλέρ μετά το τέλος των κατατακτήριων.“Δεν ήταν εύκολο διήμερο, προφανώς, με το ατύχημα στις πρώτες δοκιμές. Αλλά αυτά δεν με έκανε να χάσω την αυτοπεποίθησή μου, ήξερα ότι η ταχύτητα ήταν εκεί.

Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές είχαμε ένα πρόβλημα με κάποιο νέο εξάρτημα του αυτοκινήτου και με αυτό χάσαμε ακόμα μισή ώρα, και έτσι πολύτιμους γύρους, αλλά η ταχύτητα ήταν πάντα εδώ.

Σε αυτές τις κατατακτήριες το βασικό ήταν να μείνεις μακριά από τον τοίχο, αλλά μετά στον τελευταίο γύρο πίεσα λίγο περισσότερο και ο χρόνος ήρθε πολύ ωραία. Το αυτοκίνητο είχε αληθινά καλή αίσθηση, όλα ήταν άρτια και είναι εκπληκτικό ότι είμαι στην πολ ποζίσιον”.

Μιλώντας, τέλος, για τον αυριανό αγώνα, στον οποίο φιλοδοξεί να πάρει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη μετά το θρίαμβο της Μόντσα, ο Λεκλέρ άφησε να εννοηθεί ότι βασίζεται και στη βοήθεια του (3ου στην εκκίνηση) ομολόγου του, Κάρλος Σάινθ.

Ελπίζω ότι μπορούμε να παίξουμε ένα ομαδικό παιχνίδι αύριο για να κερδίσουμε. Στο παρελθόν πασχίζαμε στον αγώνα, φέτος έχουμε πιο αποδοτικό αυτοκίνητο σε ρυθμό αγώνα κι έτσι ελπίζω επιτέλους να τα καταφέρουμε αύριο.

Κάναμε σπουδαία δουλειά στη Μόντσα, αλλά χρειάζεται να κάνουμε επανεκκίνηση σε κάθε αγώνα. Ο αυριανός αγώνας έχει διαφορετικά θέματα, περισσότερη θερμική φθορά των ελαστικών, και θα φροντίσουμε απόψε να είμαστε διαβασμένοι και να προετοιμαστούμε”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ SCUDERIA FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ