FORMULA 1

"Μαγικό" χατ-τρικ Μπάτον στην Αυστραλία

"Μαγικό" χατ-τρικ Μπάτον στην Αυστραλία

Ο Τζένσον Μπάτον κυριάρχησε στο δραματικό πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Μελβούρνη. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ και τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον. Διαβάστε αναλυτικά

Νίκη Νο3 για τον Τζένσον Μπάτον, τον οδηγό με το μονοθέσιο με τον αριθμό Νο3 στη συμμετοχή του, Νο3 με τη McLaren Mercedes στο Grand Prix Αυστραλίας.

Ο Μπάτον κυριάρχησε στην πίστα του Albert Park. Ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση και έστριψε πρώτος μπροστά από τον poleman Λιούις Χάμιλτον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009 δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα, ούτε ακόμη και μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Και οι τρεις νίκες του στη Mελβούρνη έχουν συνδυαστεί με εκπληκτική εμφάνιση. Ποιος άλλωστε ξεχνάει τον (όχι και τόσο) απρόσμενο θρίαμβο με τη Brawn το 2009;

"Μαγικό" χατ-τρικ Μπάτον στην Αυστραλία

Δεύτερος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από την 6η θέση στην εκκίνηση σε ένα τριήμερο που ξεκίνησε άσχημα και ολοκληρώθηκε καλά για τη Red Bull.

Ο Μαρκ Γουέμπερ που αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, τερμάτισε 4ος για πρώτη φορά στην πατρίδα του, ενώ στο τέλος απείλησε τον τρίτο Λιούις Χάμιλτον.

Το πρώτο Grand Prix της σεζόν, το πιο απρόβλεπτο της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με τις δηλώσεις των οδηγών πριν από τον αγώνα, αποδείχθηκε ιδιαίτερα συναρπαστικό με "μάχες" μέχρι και τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ οδηγούσε τουλάχιστον για να ανέβει στο βάθρο μέχρι τον 10ο γύρο. Εκεί η F1 W03 αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, για πρώτη φορά όπως δήλωσε ο πολυπρωταθλητής, και ο Σουμάχερ υποχώρησε και στο τέλος εγκατέλειψε.

"Μαγικό" χατ-τρικ Μπάτον στην Αυστραλία

Η Ferrari ξεκίνησε άσχημα και χάρη στην επιμονή του Φερνάντο Αλόνσο, βρέθηκε στην 5η θέση στο τέλος του αγώνα. Βέβαια ο Ισπανός οδηγός έχασε τη "μάχη" από τον Γουέμπερ και γλυστρώντας στους τελευταίους γύρους, κατάφερε να συγκρατήσει τον ορμητικό Παστόρ Μαλντονάντο. Τουλάχιστον ο Βενεζουελάνος οδηγός κρατούσε τους βαθμούς της 6ης θέσης, αλλά στον τελευταίο γύρο υπερέβαλε και η Williams έφυγε και φέτος από τη Μελβούρνη δίχως βαθμό.

Βλέπετε, νωρίτερα ο Μπρούνο Σένα είχε εγκαταλείψει μετά από επαφή με τον Φελίπε Μάσα. Ο οδηγός της Williams ευθύνεται για την επαφή με τον συμπατριώτη του Βραζιλιάνο της Ferrari, ο οποίος έκανε κακό αγώνα και μόλις και μετά βίας βρέθηκε μέσα στην 10άδα.

Ο τελευταίος γύρος ήταν δραματικός για αρκετούς οδηγούς με τον Καμούι Κομπαγιάσι να τερματίζει έκτος και όγδοος ο τιμέιτ του, Σέρχιο Πέρες. Οι δύο οδηγοί της Sauber έκαναν ένα pit stop σε 58 γύρους αγώνα.

Έβδομος ήταν ο Κίμι Ράικονεν στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγωνα. Ένατος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Toro Rosso μπροστά στην οικογένεια του. Ο Πολ ντι Ρέστα με Force India έκανε έναν αδιάφορο αγώνα και τερμάτισε 10ος.

Το θύμα όλων αυτών ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο οδηγός της Mercedes, ένας από τους πρωτοπόρους στο πρώτο μισό του αγώνα, "κόλλησε" στη δεύτερη ταχύτητα και έχασε αρκετές θέσεις.

Έξι οδηγοί εγκατέλειψαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς (Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ρομαίν Γκροζάν, Μίκαελ Σουμάχερ, Βιτάλι Πετρόβ, Χέικι Κοβαλάινεν, Φελίπε Μάσα), ενώ ο Μαλντονάντο παρά το ατύχημα, κατατάσσεται στην 13η θέση.

Η Φόρμουλα 1 μετακινείται στη Μαλαισία για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής (25/3, 11.00) στη Σεπάνγκ.

Η τελική κατάταξη:

1.Τζένσον Μπάτον McLaren Mercedes 1ωρ.34:09.565

2.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault +2.100δευτ.

3.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes +4.000

4.Mαρκ Γουέμπερ Red Bull Renault +4.500

5.Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +21.500

6.Καμούι Κομπαγιάσι Sauber Ferrari +36.700

7.Κίμι Ράικονεν Lotus Renault +38.000

8.Σέρχιο Πέρες Sauber Ferrari +39.400

9.Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso Ferrari +39.500

10.Πολ Ντι Ρέστα Force India Mercedes +39.700

11.Ζαν-Έρικ Βερν Toro Rosso Ferrari +39.800

12.Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes + 57.600

13.Παστόρ Μαλντονάντο Williams Renault + 1 γύρος

14.Τίμο Γκλοκ Marussia Cosworth +1 γύρος

15.Σαρλ Πικ Marussia Cosworth +1 γύρος

16.Μπρούνο Σένα Williams Cosworth + 1 γύρος

Ταχύτερος γύρος: Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) 1:29.187

Βαθμολογία οδηγών

1.Μπάτον 25

2.Φέτελ 18

3.Χάμιλτον 15

4.Γουέμπερ 12

5.Αλόνσο 10

6.Κομπαγιάσι 8

7.Ράικονεν 6

8.Πέρες 4

9.Ρικιάρντο 2

10.Ντι Ρέστα 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.McLaren Mercedes 40

2.Red Bull Renault 30

3.Sauber Ferrari 12

4.Ferrari 10

5.Lotus Renault 6

6.Toro Rosso Ferrari 2

7.Force India Mercedes 1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ