FORMULA 1

Με Αντρέτι ο πρώτος γύρος στο Τέξας

Με Αντρέτι ο πρώτος γύρος στο Τέξας

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Μάριο Αντρέτι εγκαινίασε την πίστα της Αμερικής, στο Τέξας όπου θα φιλοξενηθεί ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα 1 στις 18 Νοεμβρίου.

Ο 72χρονος Μάριο Αντρέτι... βγήκε από τη σύνταξη, προκειμένου να έχει την τιμή να οδηγήσει ξανά ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1.

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 το 1978 κάθισε πίσω από το τιμόνι μιας Lotus του 1979 και εγκαινίασε την πίστα της Αμερικής, στο Όστιν του Τέξας.

Στις 18 Νοεμβρίου (21.00) θα φιλοξενήσει τον προτελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 και ποιος ξέρει, ίσως αναδείξει και τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

" Αντιπροσωπεύει όλα όσα περίμενα και ακόμα περισσότερα. Η πίστα είναι φαινομενική. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητεί κάποιος, σου δίνει την ευκαιρία να προσπεράσεις σε δύσκολες στροφές. Βγαίνει το συμπέρασμα πως έχει γίνει πολλή δουλειά", υποστήριξε ο γιος Ιταλών μεταναστών, ο οποίος εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο στη Μόντσα το 1978, αλλά δεν τον πανηγύρισε αφού στον ίδιο αγώνα έχασε τη ζωή του ο άλλος οδηγός της Lotus, Ρόνι Πέτερσον.

Η πίστα είναι δημιούργημα του Έρμαν Τίλκε, του... μόνιμου σχεδιαστή της FIA και της FIM. Έχει μήκος 5,516 μέτρων και διαθέτει 22 στροφές (12 αριστερές/10 δεξιές).

Ο Αντρέτι επρόκειτο να οδηγήσει την R30 της Lotus (Renault), ωστόσο παρουσίασε προβλήματα μετά τους πρώτους γύρους που πραγματοποίησε ο οδηγός δοκιμών της Lotus, Ζερόμ Ντ'Αμπρόσιο.

Αγώνας της Φόρμουλα 1 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά επί αμερικανικού εδάφους το 2007 στην Ιντιανάπολις με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ