FORMULA 1

Μελβούρνη: Μια πίστα για να ζεις!

Μελβούρνη: Μια πίστα για να ζεις!

Ανακαλύψτε στο AUTO 24, στροφή - στροφή την πίστα του Άλμπερτ Παρκ με τη λίμνη και το πάρκο.

Η Formula 1 θα ξεκινήσει τη φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η πίστα του Άλμπερτ Παρκ αποτελεί ένα από τα ξεχωριστά σιρκουί του καλεντάρι, λόγω της ιδιομορφίας του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και των προκλήσεων που δημιουργούνται στους πιλότους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το αυστραλιανό Grand Prix από το 1985 έως το 1995 πραγματοποιούνταν στους δρόμους της Αδελαΐδα, μέχρι το 1996 όπου το Άλμπερτ Παρκ "άνοιξε την αγκαλιά του" στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όμορφη και γρήγορη πίστα

Η συγκεκριμένη πίστα έχει συνολικό μήκος 5.503 μέτρα, όπου υπάρχουν συνολικά 16 στροφές εκ των οποίων οι δέκα είναι αριστερές και οι έξι δεξιές. Τα μονοθέσια έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν την ταχύτητα των 305 χλμ./ώ., αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο υπερθέρμανσης εξαιτίας των φύλλων που μπαίνουν στους εισαγωγείς αέρα. Η πίστα της Μελβούρνης έρχεται δεύτερη σε ωριαία ταχύτητα μετά την Μόντσα.

Το πανέμορφο πάρκο με τη λίμνη που περιβάλλουν τον χώρο δράσης, αποτελούν μέρος εξόρμησης όλο το χρόνο για τους κατοίκους της Μελβούρνης, οι οποίοι δίνουν ζωή στο μέρος όλες τις μέρες του χρόνου.

Το Grand Prix της Μελβούρνης (μεγάλος χορηγός η Qantas) άνοιγε το πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά από το 2006 τη θέση του έχει πάρει το Μπαχρέιν.

Φέτος η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στο Μπαχρέιν, με τον κόσμο να διαδηλώνει στους δρόμους ανάγκασε τους ιθύνοντες της διοργάνωσης να αναβάλουν το event. Έτσι, το λαμπερό Άλμπερτ Παρκ είναι σε θέση να ανοίξει τις πύλες του και να σηματοδοτήσει την έναρξη του πιο λαμπερού πρωταθλήματος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τη F1.

Hall Of Fame

Οι πιλότοι με τις περισσότερες νίκες στο event είναι οι Λεξ Ντέιβισον και Μίκαελ Σoυμάχερ, οι οποίοι έχουν πάρει από τέσσερις καρό σημαίες. Βέβαια, ο Μπάτον έχει δείξει τα τελευταία δύο χρόνια να έχει βρει το... κουμπί της πίστας, αφού έχει αναδειχθεί νικήτής τόσο με την Brawn GP, όσο κααμε την Mercedes GP.

Η νικητές από το 2000:

2010- Τζένσον Μπάτον, Mercedes GP
2009 - Τζένσον Μπάτον, Brawn-Mercedes
2008 - Λιούις Χάμιλτον, McLaren-Mercedes
2007 - Κίμι Ράικονεν, Ferrari
2006 - Φερνάντο Αλόνσο, Renault
2005 - Τζιανκάρλο Φιζικέλα, Renault
2004 - Μίκαελ Σουμάχερ Ferrari
2003 - Ντέιβιντ Κούλθαρντ, McLaren-Mercedes
2002 - Μίκαελ Σουμάχερ, Ferrari
2001 - Μίκαελ Σουμάχερ, Ferrari
2000 - Μίκαελ Σουμάχερ, Ferrari

O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το 1994 πανηγύρισε τον τίτλο στη χώρα των καγκουρό εις βάρος του Ντέιμον Χιλ, με τρόπο που ακόμα και σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση. Όμως, και το 1985 η νίκη του Άλεν Προστ επί του Νάιτζελ Μάνσελ έκρινε την υπόθεση πρωτάθλημα.

Φέτος η Ferrari με τους Αλόνσο - Μάσα, αλλά και η Red Bull με τους Φέτελ - Γουέμπερ δείχνουν να είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Φυσικά δε θα πρέπει να παραβλέπουμε ομάδες όπως η ΜcLaren και Mercedes GP, που έχουν δείξει ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, αρκεί να βελτιωθούν σε κάποιους τομείς.

Αναλυτικά οι στροφές της πίστας του Άλμπερτ Παρκ από το AUTO 24 .

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ