FORMULA 1

Μένει στη Mercedes ο Ρόσμπεργκ

Μένει στη Mercedes ο Ρόσμπεργκ

Ο Ρόσμπεργκ και ο Λιούις Χάμιλτον θα συνεχίζουν μαζί στη Mercedes για δύο χρόνια ακόμα. Μεγάλες δόξες του παρελθόντος αμφισβητούν αν η σχέση των δύο οδηγών θα παραμείνει καλή μέχρι το τέλος.

Στο Μονακό, εκεί όπου μεγάλωσε και αναδείχθηκε νικητής το 2013, διέρρευσε η επέκταση της συνεργασίας του Νίκου Ρόσμπεργκ με τη Mercedes.

Ο φινλανδικής καταγωγής οδηγός θα παραμείνει στην ομάδα του Μπράκλεϊ για δύο χρόνια επιπλέον. Το συμβόλαιο του νικητή στη Μελβούρνη ολοκληρωνόταν φέτος.

Εκπρόσωπος της Mercedes ανέφερε "έ χουμε πολυετείς συνεργασίες και με τους δύο οδηγούς". Έτσι... έσβησε η φημολογία περί μετακόμισης του Φερνάντο Αλόνσο στη Mercedes.

Ο 28χρονος γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1982 πήγε στη Mercedes το 2010 και έχει πάρει τέσσερις νίκες. Φέτος κυριαρχεί η W05 και ο Ρόσμπεργκ είναι δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον με μόλις τρεις βαθμούς.

Οι δύο οδηγοί υπήρξαν αντίπαλοι στις μικρές κατηγορίες, έχουν καλή σχέση, ωστόσο παλαιότεροι οδηγοί όπως ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ δεν περιμένει να παραμείνουν φίλοι.

"Ο Λιούις Χάμιλτον ήρθε στην ομάδα ως ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ως εκείνος από τον οποίο περιμένουν να τους οδηγήσει σε έναν τίτλο. Με όλο το σεβασμό απέναντι στον Νίκο, αλλά έχουμε δει τον Λιούις και τον Φερνάντο να είναι μαζί στη McLaren και αυτό δεν πήγε καλά. Είδαμε τον Άιρτον Σένα και τον Αλέν Προστ μαζί στην ίδια ομάδα, ούτε εκείνο δούλεψε. Ιδανικά έχεις πάντα δύο Νο1, αλλά υπάρχει πάντα ένας από τους δύο που είναι ελαφρά δυνατότερος".

Στο πριγκιπάτο βρίσκεται και ο Προστ και μολονότι απέφυγε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση όταν του τέθηκε, εξαιτίας του παρελθόντος του, είπε " είναι δύσκολο. Ένα μικρό πρόβλημα στην ομάδα, ένα μικρό εκτός και οι τσακωμοί μπορούν να ξεκινήσουν πολύ, πολύ γρήγορα. Είναι πολύ σπάνιο να διατηρήσεις μια δυνατή φιλία μέχρι το τέλος. Ειδικά αν υπάρχουν διαφωνίες. Φαίνεται πως η ομάδα (Mercedes) γνωρίζει καλά πως να το χειριστεί, αλλά θα το δούμε. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν πάντα οι χαρακτήρες των οδηγών".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ