FORMULA 1

Μέσα το Νιου Τζέρσεϊ, έξω η Βαλένθια

Μέσα το Νιου Τζέρσεϊ, έξω η Βαλένθια

Πρόγραμμα-Γολγοθάς στη Φόρμουλα 1 το 2013 με το street race στη Βαλένθια να παραχωρεί τη θέση του στο Νιου Τζέρσεϊ. Αμφίβολη η θέση της Σιγκαπούρης. Δείτε το προσωρινό πρόγραμμα

Εξαντλητικό το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 και το 2013 με τη FIA να ανακοινώσει τη σειρά αγώνων την ερχόμενη σεζόν και να δημιουργούνται ψίθυροι... αγανάκτησης από την "οικογένεια" της Φόρμουλα 1 στη Σιγκαπούρη.

Θα διεξαχθούν είκοσι αγώνες όπως και φέτος, ωστόσο οι 13 εξ αυτών θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης, ενώ θα υπάρξουν και οκτώ back to back αγωνιστικά τριήμερα.

Ένα εξ αυτών θα συνδέει το δημοφιλές Grand Prix του Καναδά με το Grand Prix στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ. Ο αγώνας στην ανατολική όχθη των ΗΠΑ θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου.

Το Νιου Τζέρσεϊ πήρε τη θέση της Βαλένθια, η οποία λογικά θα φιλοξενεί αγώνα εναλλάξ με τη Βαρκελώνη τα επόμενα χρόνια.

Ευτυχώς δεν επαναλήφθηκε το φετινό λάθος με τη διεξαγωγή του βρετανικού Grand Prix την ίδια ημέρα με τον τελικό του Γουίμπλεντον των ανδρών. Στις 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί το GP στη θρυλική βρετανική πίστα δηλαδή στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του δημοφιλέστερου τουρνουά τένις στον κόσμο.

Αμφίβολη είναι η παραμονή του GP της Σιγκαπούρης. Οι διοργανωτές πιστεύουν πως κάνουν αρκετά έξοδα για να φιλοξενήσουν τον νυχτερινό αγώνα και δεν θέλουν να πληρώνουν για τη συμμετοχή τους, όπως συμβαίνει και με το Μονακό.

Το προσωρινό καλεντάρι

Ημερομηνία Χώρα Πόλη/Πίστα
17/3 Αυστραλία Μελβούρνη
24/3 Μαλαισία Σεπάνγκ
14/4 Κίνα Σαγκάη
21/4 Μπαχρέιν Σακχίρ
12/5 Ισπανία Βαρκελώνη
26/5 Μονακό Μόντε Κάρλο
9/6 Καναδάς Μόντρεαλ
16/6 Αμερική Νιου Τζέρσεϊ
30/6 Μ.Βρετανία Σίλβερστοουν
21/8 Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ
28/8 Ουγγαρία Ουνγκαρόρινγκ
1/9 Βέλγιο Σπα
9/9 Ιταλία Μόντσα
22/9 Σιγκαπούρη Μαρίνα Μπέι
6/10 Ιαπωνία Σουζούκα
13/10 Κορέα Γεονγκάμ
27/10 Ινδία Μπουντχ
3/11 Άμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα
17/11 ΗΠΑ Όστιν
24/11 Βραζιλία Ιντερλάγος
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ