FORMULA 1

Μοναχικός καβαλάρης ο Φέτελ

Red Bull Racing's German driver Sebastian Vettel celebrates in the parc ferme  at the Autodromo Nazionale circuit on September 10, 2011 in Monza after the qualifying session  of the Formula One Italian Grand Prix. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)
Red Bull Racing's German driver Sebastian Vettel celebrates in the parc ferme at the Autodromo Nazionale circuit on September 10, 2011 in Monza after the qualifying session of the Formula One Italian Grand Prix. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε τη Red Bull στην πρώτη νίκη της στη Μόντσα και άνοιξε... τρομακτική διαφορά στη βαθμολογία μετά την εγκατάλειψη του Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε τις στρατιές των Αυστριακών "Ταύρων" Red Bull στην κατάκτηση της Μόντσα, τρία χρόνια μετά την ανέλπιστη πορεία νίκης με τους Ιταλούς "Ταύρους" (Toro Rosso).

O παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μια μοναχική νίκη στο ιταλικό Grand Prix, τερματίζοντας 9.59 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, τον Τζένσον Μπάτον και δειλά δειλά βάζει και το δεύτερο χέρι πάνω στον τίτλο.

Στη βαθμολογία πάντως οι αντίπαλοι του έχασαν τα ίχνη του, καθώς άνοιξε διαφορά 112 δευτερολέπτων από τον τρίτο στη Μόντσα, Φερνάντο Αλόνσο μετά την εγκατάλειψη του τιμέιτ του, Μαρκ Γουέμπερ νωρίς στον αγώνα.

Ακόμα μια περιπετειώδη έξοδο για τον Λιούις Χάμιλτον που περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Αν ο αγώνας ολοκληρωνόταν στους 54 γύρους και όχι στους 53 ίσως ο Βρετανός να "έκλεβε" το βάθρο από τον Αλόνσο. Ο Χάμιλτον έχασε πολύ χρόνο, όταν τον προσπέρασε ο Σουμάχερ και ταλαιπωρήθηκε για να τον προσπεράσει δύο φορές.

Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής σε μια πίστα που έχει θριαμβεύσει πέντε φορές συνέχισε την καλή δουλειά που είχε ξεκινήσει από το Σπα. Θα καταδιασκέδασε τη "μάχη" με τον Χάμιλτον και σε μικρότερο βαθμό με τον Μπάτον, ο οποίος τον πέρασε και τερμάτισε στην αξιοπρεπή πέμπτη θέση μπροστά από τον άλλοτε τιμέιτ του στη Ferrari, Φελίπε Μάσα σε έναν αδιάφορο αγώνα από τον Βραζιλιάνο.

"Ήταν ένα διασκεδαστικό απόγευμα. Νομίζω! Σε ότι με αφορά δεν με κάλεσε κανείς, να απολογηθώ για κάτι, οπότε όλα είναι καλά", υποστήριξε ο Σουμάχερ αναφερόμενος στη διπλή "μονομαχία" με τον Χάμιλτον. " Έτσι είναι οι αγώνες", απάντησε ο Βρετανός δίχως να έχει μεγάλη όρεξη.

"Καραμπόλα" στην εκκίνηση

Ο Αλόνσο έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή με τον Φέτελ πίσω του και τον Σουμάχερ να κερδίζει την τρίτη θέση. Μετά το χάος!

Ο συμπαθής γκαφατζής Τόνιο Λιούτσι δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει την 75η συμμετοχή του στη Φόρμουλα 1 και προκάλεσε σειρά ατυχημάτων με την προσπάθεια του να... κουρέψει το γρασίδι: Νίκο Ρόσμπεργκ, Βιτάλι Πετρόβ, Ρούμπενς Μπαρικέλο, Καμούι Kομπαγιάσι οδηγήθηκαν στα πιτ, με μεγάλα ή μικρά προβλήματα, ενώ οι Μπρούνο Σένα, Σεμπάστιαν Μπουέμι και Άντριαν Σούτιλ κατέφυγαν στο γρασίδι για να γλυτώσουν από τον Λιούτσι.

Η είσοδος του αυτοκίνητου ασφαλείας ηρέμησε την κατάσταση και όταν αυτό αποχώρησε από την πίστα ο Σουμάχερ έπιασε στον ύπνο τον Χάμιλτον και βρέθηκε τέταρτος. Ο Χάμιλτον δεινοπάθησε με τον πολυπρωταθλητή.

Ο Μαρκ Γουέμπερ επιχείρησε να περάσει στον έκτο γύρο τον Φελίπε Μάσα και βρέθηκε εκτός πίστας, χάνοντας κάθε ελπίδα διεκδίκησης του τίτλου, ενώ ο Μπάτον διόρθωσε την κακή εκκίνηση του και από την έκτη θέση πέρασε τον Γουέμπερ, τον Σουμάχερ, τον Χάμιλτον και τέλος τον Αλόνσο. Ο Φέτελ ήταν πολύ μακριά και δεν ανησύχησε ποτέ.

" Η θέα από το βάθρο είναι εκπληκτική με όλο τον κόσμο εκεί κάτω. Το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό στις δοκιμές και ακόμα καλύτερο στον αγώνα. Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για μένα που νίκησα εδώ ξανά", τόνισε ο χαμογελαστός νικητής που σκέφτεται ήδη τη Σιγκαπούρη σε δύο εβδομάδες.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να στεφθεί εκεί πρωταθλητής και ενώ θα απομένουν πέντε αγώνες!

Η τελική κατάταξη

1.Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault 1:20:46.172

2.Τζένσον Μπάτον McLaren Mercedes +9.590 δευτ.

3.Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +16.909

4.Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes +17.471

5.Mίκαελ Σουμάχερ Mercedes +32.677

6.Φελίπε Μάσα Ferrari +42.993

7.Χάιμε Αλγκερσουάρι Toro Rosso Ferrari +1 γύρος

8.Πολ Ντι Ρέστα Force India Mercedes +1 γύρος

9.Μπρούνο Σένα Renault +1 γύρος

10.Σεμπάστιαν Μπουέμι Toro Rosso Ferrari + 1 γύρος

11.Παστόρ Μαλντονάντο Williams Cosworth + 1 γύρος

12.Ρούμπενς Μπαρικέλο Williams Cosworth + 1 γύρος

13.Χέικι Κοβαλάινεν Lotus Renault + 1 γύρος

14.Γιάρνο Τρούλι Lotus Renault + 1 γύρος

15.Τίμο Γκλοκ Virgin Cosworth + 1 γύρος

Ταχύτερος Γύρος: Χάμιλτον 1:26.187

Βαθμολογία οδηγών

1.Φέτελ 284β.

2.Αλόνσο 172

3.Μπάτον 167

-.Γουέμπερ 167

5.Χάμιλτον 158

6.Μάσα 82

7.Ρόσμπεργκ 56

8.Σουμάχερ 52

9.Πετρόβ 34

10.Χάιντφελντ 34

11.Κομπαγιάσι 27

12.Σούτιλ 24

13.Αλγκερσουάρι 16

14.Μπουέμι 13

Βαθμολογία κατασκευαστών

1.Red Bull Renault 451β.

2.McLaren Mercedes 325

3.Ferrari 254

4.Mercedes 108

5.Renault 70

6.Force India Mercedes 36

7.Sauber Ferrari 35

8.Toro Rosso Ferrari 29

9.Williams Cosworth 5

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ