FORMULA 1

Μπριατόρε: "Δεν έχω δει ποτέ οδηγό σαν τον Αλόνσο -Μπορεί να είναι εδώ και το 2027"

ASTON MARTIN F1 MEDIA
Φερνάντο Αλόνσο, GP Ιαπωνίας 2024 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Έχοντας επιστρέψει για τα καλά και πάλι στο προσκήνιο της F1, ως γενικός διοικητής της Alpine F1, ο Φλάβιο Μπριατόρε είπε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ένας μοναδικός οδηγός του σπορ, και δεν απέκλεισε ο Ισπανός να παραμείνει εδώ και μετά το 2026.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την Aston Martin F1 για άλλα δύο χρόνια, μέχρι και το τέλος του 2026. Αυτό σημαίνει ότι σε ενάμισι χρόνο πιθανότατα θα έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο με μεγάλη συνεισφορά του σχεδιαστή Άντριαν Νιούι - αν ισχύουν οι πληροφορίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Βρετανού με την ομάδα του Σίλβερστοουν.

Επίσης, το 2026 η Aston και ο Αλόνσο θα έχουν τους κινητήρες της Honda -της πρωταθλήτριας των τελευταίων ετών- στο πλαίσιο των νέων τεχνικών κανονισμών που θα ισχύουν από τη χρονιά εκείνη.

Εν πολλοίς, η απόδοση της Aston της χρονιάς εκείνης φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για να αποφασίσει ο Αλόνσο αν θέλει να παραμείνει στο σπορ και το 2027, πέραν της ηλικίας των 45 ετών.

Δεν ξέρω τι θα κάνει μετά το συμβόλαιο [που λήγει στο τέλος του 2026]” είπε Μπριατόρε σε ερώτηση για το μέλλον του Αλόνσο. Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός συμμετέχει στην ομάδα που μανατζάρει τον Ισπανό δις πρωταθλητή.

AP Photo/Armando Franca
Οι Φλάβιο Μπριατόρε και Φερνάντο Αλόνσο κατά την παρουσίαση του μονοθεσίου της Renault F1 του 2009 στην πίστα του Πορτιμάο, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας AP PHOTO/ARMANDO FRANCA


Προς το παρόν η τελευταία μας χρονιά με το συμβόλαιο είναι το 2026. Αν με ρωτάτε αν ο Φερνάντο θα θελήσει να συνεχίσει, δεν το ξέρω. Θα θελήσει να μείνει για άλλον έναν χρόνο;”, πρόσθεσε ο Μπριατόρε.

Πάντως, στον αγώνα του Σπα ήταν πολύ έξυπνος. Έκανε μόνο ένα πιτ-στοπ, που ήταν η ενδεδειγμένη στρατηγική, λόγω της εμπειρίας του. Η απόδοσή του είναι ακόμα εδώ. Δεν χάνει ποτέ την συγκέντρωσή του – στον αγώνα είναι πάντα εδώ.

Αν είναι 11ος θέλει να τερματίσει 10ος. Αν είναι 10ος θέλει να είναι 9ος. Θέλει το αυτοκίνητο να είναι ανταγωνιστικό. Κάνει πάντα καλές κατατακτήριες, και αγωνίζεται πάντα καλά. Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν θα θελήσει να σταματήσει το 2026 ή να προχωρήσει κι άλλο.

Εξαρτάται από το πώς νιώθει για τους αγώνες και από το χρονισμό, δεν ξέρω αν θα έχει αποκτήσει οικογένεια μέχρι τότε ή οτιδήποτε. Αλλά σίγουρα, είναι ένας μοναδικός οδηγός. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, είναι τόσο αποφασισμένος κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα. Ποτέ δεν παραδίδεται. Απίστευτο”, κατέληξε ο Φλάβιο Μπριατόρε.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2026 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΦΛΑΒΙΟ ΜΠΡΙΑΤΟΡΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ