FORMULA 1

Μπρον: "Οδηγός του αιώνα ο Σουμάχερ"

Μπρον: "Οδηγός του αιώνα ο Σουμάχερ"

Ο Ρος Μπρον θεωρεί πως ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο κορυφαίος οδηγός όλων. Το εγκώμιο του πολυπρωταθλητή έπλεξε και ο Νόρμπερτ Χάουγκ

Στη συνεισφορά του Μίκαελ Σουμάχερ στην προσπάθεια της Mercedes αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ομάδας και επί σειρά ετών συνεργάτης του Γερμανού, Ρος Μπρον.

Ο άνθρωπος που έπεισε τον "Σούμι" να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 τόνισε πως ο Γερμανός είναι ο "οδηγός του αιώνα", ακόμη κι αν η επανεμφάνιση του δεν πήγε όσο υπολόγιζαν.

" Νομίζω πως είναι ο σπουδαιότερος οδηγός αγώνων του αιώνα μας. Υπήρξα προνομιούχος γιατί συνεργάστηκα με τον Μίκαελ από το ξεκίνημα της καριέρας του και προφανώς περάσαμε φανταστικές στιγμές, δύσκολες επίσης, όμως οι επιτυχημένες μας στιγμές ήταν πολλές. Νομίζω πως ο Μίκαελ προσέφερε πολλά στην ομάδα στη δεύτερη περίοδο της καριέρας του που δεν βλέπουν όλοι. Η συνεισφορά του ήταν μεγάλη στα παρασκήνια.

Δεν πετύχαμε όσα θα θέλαμε μαζί και αυτό είναι εκνευριστικό, αλλά νομίζω πως ό,τι καταφέρουμε στο μέλλον, ο Μίκαελ θα έχει συμβάλλει στην επίτευξη του. Για αυτό για εμένα προσωπικά, είναι ο κορυφαίος οδηγός του αιώνα που βρισκόμαστε", είπε συγκινημένος ο Μπρον.

Πρόσθεσε πως η Mercedes συζήτησε για το μέλλον με τον Σουμάχερ, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν στη διάρκεια της συμφωνίας. Η Mercedes ήθελε μακροπρόθεσμα πλάνα, ωστόσο ο Σουμάχερ δεν μπορούσε να δεσμευτεί στα 43 του χρόνια. Το διαζύγιο ήταν συναινετικό.

Ο προϊστάμενος του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes-Benz (και πρώην δημοσιογράφος) Νόρμπερτ Χάουγκ.

" Τα έδωσε όλα. Δεν παραπονέθηκε ποτέ και ήταν δημιουργικός τύπος. Έμαθα πολλά από τον "νέο" Μίκαελ στη δεύτερη καριέρα του, περισσότερα από ότι στην πρώτη, γιατί ήταν επιτυχημένος και ήμασταν φίλοι και παραμένουμε φίλοι".

Δεν αναφέρθηκε πιθανή μελλοντική συνεργασία. H Mercedes σίγουρα θέλει τον Σουμάχερ κοντά της.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ