FORMULA 1

Νικητής και ήρωας ο Μαλντονάντο

Νικητής και ήρωας ο Μαλντονάντο

O νικητής του ισπανικού GP, Παστόρ Μαλντονάντο διέσωσε τον 12χρονο ξάδερφο του από τη φωτιά στην πίστα της Βαρκελώνης. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσημη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.

Ενενήντα λεπτά μετά το θρίαμβο του στο ισπανικό Grand Prix ο Παστόρ Μαλντονάντο από νικητής έγινε ήρωας. Ο Βενεζουελάνος οδηγός αψήφισε τις φλόγες και τους καπνούς για να μεταφέρει με ασφάλεια τα μέλη της οικογένειας του σε ασφαλές μέρος.

Ένας από τους δημοσιογράφους που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, φωτογράφισε τον 26χρονο οδηγό της Williams να παίρνει στις πλάτες του τον φοβισμένο 12χρονο ξάδερφο του, Μανουέλ και να τον απομακρύνει από τον κίνδυνο.

Όταν ξέσπασε το κακό ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς μιλούσε στα μέλη της ομάδας του, ενώ στιγμές νωρίτερα είχαν ποζάρει για την αναμνηστική φωτογραφία.

Νικητής και ήρωας ο Μαλντονάντο

Μηχανικοί της Force India και της Caterham έσπευσαν να βοηθήσουν τους συναδέρφους τους, μηχανικούς να περιορίσουν τη φωτιά. Η FIA ανακοίνωσε πως 31 υπάλληλοι των ομάδων δέχθηκαν πρώτες βοήθειες. Ένας μηχανικός της Williams νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Ο αναπληρωτής τιμ μάνατζερ της Force India, Μπομ Φίρνλεϊ καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων της πίστας, οι οποίοι άργησαν να αντιδράσουν.

" Η ανικανότητα είναι ένας ευγενικός τρόπος για να εκφράσει κανείς τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι εδώ. Δεν έχει γίνει καμιά εκπαίδευση, καμιά διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Πήγα για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος της ομάδας μου και έπρεπε να τσακωθώ για να μπω μέσα. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στις πίστες. Δεν έμεινα καθόλου εντυπωσιασμένος", δήλωσε σχετικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του πρωτοφανούς συμβάντος στη σύγχρονη Φόρμουλα 1.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ