FORMULA 1

Νόρις: "Η οδήγηση του Φερστάπεν δεν ήταν και τόσο καθαρή, πήρε αυτό που άξιζε"

AP Photo/Moises Castillo
McLaren driver Lando Norris of Britain, right, receives instructions during the third free practice ahead of the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Saturday, Oct. 26, 2024. AP PHOTO/MOISES CASTILLO

Ο Λάντο Νόρις είπε ότι περίμενε πως η μάχη του με τον Μαξ Φερστάπεν θα ήταν οριακή στο GP του Μεξικού, αλλά δήλωσε πως δεν έχει αμφιβολία ότι ο Ολλανδός άξιζε τις δύο ποινές -συνολικά 20 δευτερολέπτων- που του επιβλήθηκαν για τον “όχι τόσο καθαρό” τρόπο που οδήγησε στη μεταξύ τους μάχη.

Μία εβδομάδα μετά το μεταξύ τους επεισόδιο στο Τέξας, αυτή τη φορά η μονομαχία του Μαξ Φερστάπεν με τον Λάντο Νόρις για τη 2η θέση του GP Μεξικού στον 10ο γύρο του χθεσινού αγώνα έληξε υπέρ του Άγγλου της McLaren.

Ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με δύο ποινές, για τις αγωνιστικές του κινήσεις στον Νόρις στη στροφή 4 και έπειτα στη στροφή 8. Ο Άγγλος, που χαρακτήρισε εκείνη τη στιγμή στη ραδιοεπικοινωνία του με τη McLaren “επικίνδυνη” την οδήγηση του Φερστάπεν, είπε μετά το τέλος του αγώνα. ότι δεν έχει αμφιβολία πως οι ποινές αυτές ήταν δίκαιες.

"'Ήξερα τι έπρεπε να περιμένω”, τόνισε ο Άγγλος. “Δεν ήθελα να περιμένω κάτι τέτοιο, διότι σέβομαι πολύ τον Μαξ ως οδηγό, αλλά ήμουν έτοιμος για αυτό. Η οδήγηση αυτή δεν είναι πολύ καθαρή, κατά την άποψή μου, αλλά την απέφυγε και ήταν ένας καλός αγώνας. Στους πρώτους γύρους το βασικό ζητούμενο ήταν να μείνουμε στον αγώνα και να αποφύγουμε κάποια σύκγρουση”.

Κια σχετικά με τις ποινές που δέχθηκε ο Ολλανδός, ο Νόρις είπε: “Πηγαίνω σε κάθε αγώνα περιμένοντας μια σκληρή μάχη με τον Μαξ. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει σημασία αν είναι για τη νίκη ή για τη 2η θέση, η μόνη του δουλειά είναι να με κερδίζει στον αγώνα. Και θα θυσιαστεί για να το πετύχει, όπως έκανε εδώ.

Όμως θέλω να έχω καλές μάχες μαζί του. Θέλω να έχουμε αυτές τις σκληρές μάχες, όπως τόσες φορές, αλλά να είναι δίκαιες. Πάντα θα είναι οριακό, πάντα θα είναι δύσκολο με τον Μαξ.

Ποτέ δεν πρόκειται να κάνει εύκολη τη ζωή κανενός, ειδικά τη δική μου σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Δεν ήταν δίκαιη, καθαρή αγωνιστική μάχη, κι έτσι πιστεύω ότι πήρε αυτό που του άξιζε”, πρόσθεσε ο Λάντο Νόρις.

Μετά τη δεύτερη θέση του στο Μεξικό και την 6η του Φερστάπεν, στην οποία τον έριξαν οι δύο ποινές που δέχθηκε το προβάδισμα του Ολλανδού στην κορυφή της βαθμολογίας από τον Νόρις μειώθηκε στους 47 βαθμούς (από τους 57 πριν τον αγώνα του Μεξιού).

Απομένουν 4 GP και 2 Sprint για το τέλος της σεζόν, και μιλώντας για αυτή τη μάχη του τίτλου με τον Ολλανδό, ο Νόρις είπε: “Είμαι ακόμα 47 βαθμούς πίσω, οπότε δεν νιώθω ότι είμαι τόσο πιο κοντά από πριν. Αλλά κάθε βαθμός βοηθάει.

Ο Σαρλ [Λεκλέρ] πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στο τέλος, οπότε αυτός ήταν ένας ακόμα βαθμός που μου στέρησε. Απλά κάνω τη δουλειά μου και παραμένω αφοσιωμένος, όπως και η ομάδα. Πολλοί είναι εναντίον μας, αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να προχωρήσουμε”, κατέληξε ο Νόρις.

Μπράουν: “Αρκετά πια, καταντά γελοίο”

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing Ζακ Μπράουν είπε μετά το τέλος του αγώνα της Πόλης του Μεξικού ότι “πιθανώς δεν ήταν αρκετές” οι ποινές που δέχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν για τη μονομαχία του με τον Νόρις, και συνέχισε με ορισμένα επιθετικά λόγια.

"Θέλω να πω, αρχίζει να γίνεται λίγο γελοίο. Χειροκροτώ τους αγωνοδίκες της FIA, αρκετά πια. Ας έχουμε ορισμένες καλές μάχες προχωρόντας μπροστά”, είπε ο Αμερικανός.

McLaren Media Centre
Zak Brown, CEO, McLaren Racing MCLAREN MEDIA CENTRE

Και συνέχισε: “Νομίζω ότι οι αγωνοδίκες έχουν επιληφθεί του θέματος. Είναι ξεκάθαρο από τις ποινές που επέβαλλαν. Συνεπώς δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, απλά να αφήσουμε τους αγωνοδίκες να κάνουν τη δουλειά τους. Έκαναν καλή δουλειά αυτό το τριήμερο”, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Και τέλος, από τη δική του πλευρά, δήλωσε για τη μάχη του τίτλου κατασκευαστών: “Είναι πιο στενή από όσο θα ήθελα, αλλά είναι σπουδαίο για τη Formula 1, είναι σπουδαίο να βλέπεις τη Ferrari και τη McLaren να μάχονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τη Red Bull, δεν είναι πολύ μακριά. Θα είναι ένα συναρπαστικό τελείωμα για τη σεζόν”, κατέληξε ο Ζακ Μπράουν. Μετά τον αγώνα του Μεξικού, θυμίζουμε ότι η McLaren είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με διαφορά 29 βαθμών από τη Ferrari και 54 βαθμών από τη Red Bull Racing.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΕΞΙΚΟ ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΖΑΚ ΜΠΡΑΟΥΝ MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ