FORMULA 1

Νόρις: "Ήξερα ότι θα ήμουν σε θέση να ξαναπεράσω τον Μαξ, και μάλιστα πολύ γρήγορα"

AP Photo/Peter Dejong
McLaren driver Lando Norris of Britain is sprayed with champagne as he celebrates after winning the Formula One Dutch Grand Prix race at the Zandvoort racetrack, Netherlands, Sunday, Aug. 25, 2024. AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Λάντο Νόρις είπε ότι στο σημερινό GP Ολλανδίας η McLaren MCL38 από νωρίς του έδινε την αίσθηση ότι είχε την ταχύτητα για να κερδίσει τη Red Bull RB20 του Μαξ Φερστάπεν, παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός έχασε την πρωτοπορία του αγώνα στην εκκίνηση.

Καθώς η McLaren σπινάριντας καθυστέρησε μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα της εκκίνησης στο Ζάντβορτ, ο Λάντο Νόρις έχασε την πρωτοπορία της πολ ποζίσιον από τον Μαξ Φερστάπεν, που εκκίνησε άρτια με τη Red Bull RB20.

Όμως, ο Νόρις ποτέ δεν έχασε την επαφή με τον Ολλανδό, και μετά από 16 γύρους κατάφερε να τον περάσει -με αρκετή άνεση, με το DRS στην πρώτη στροφή- και να ανακτήσει την πρωτοπορία. Έκτοτε, ο Λάντο δεν κοίταξε ποτέ πίσω, για να πάρει την δεύτερη νίκη της καριέρας του στη F1.

Ήξερα ότι θα ήμουν σε θέση να τπον ξαναπεράσω, και μάλιστα αρκετά νωρίς. Ίσως και στον πέμπτο, έκτο ή έβδομο γύρο, για να είμαι ειλικρινής” είπε ο 25χρονος Βρετανός της McLaren. “Περίμενα ότι ο Μαξ θα άρχιζε να πιέζει και θα έφτιαχνε μια διαφορά, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Οπότε, από εκείνη τη στιγμή και μετά ήξερα ότι θα είχαμε μια ωραία μάχη μπροστά μας. Αλλά [ο ρυθμός του] φαινόταν να πέφτει και εγώ έπαιρνα όλο και πιο χαρούμενη έκφραση.

Ήταν ωραίο το συναίσθημα, από το κόκπιτ, ειδικά όταν πέρασα. Στη συνέχεια μπορούσα να αισθανθώ άνετα, μπορούσα να πιέσω, είχα καθαρό αέρα μπροστά μου και αυτό βοηθάει πάντοτε πολύ”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Τέλος, σχολιάζοντας την κυριαρχική φετινή απόδοση της McLaren του, ο Νόρις είπε: Είναι εκπληκτική αίσθηση. Για άλλη μια φορά δεν μπορώ να πω ότι κάναμε τον τέλειο αγώνα, λόγω του πρώτου γύρου ξανά.

Αλλά μετά ήταν υπέροχα. Ο ρυθμός μας ήταν πολύ δυνατός. Το αυτοκίνητο ήταν απίστευτο σήμερα. Μπορούσα να πιέσω και να περάσω τον Μαξ, που ήταν το βασικό. Οπότε ήταν ένας αρκετά καθαρός αγώνας, αλλά και πάλι πολύ απολαυστικός”, κατέληξε ο Λάντο Νόρις.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ