FORMULA 1

Νόρις: "Οδήγησα σαν μαριονέτα στην πρώτη στροφή, το Όστιν μας έκοψε τη φόρα για το πρωτάθλημα"

McLaren Media Centre
Lando Norris, McLaren F1 Team MCLAREN MEDIA CENTRE

Ο Λάντο Νόρις έριξε στον εαυτό του το φταίξιμο για την ήττα του από τον Μαξ Φερστάπεν στο GP των ΗΠΑ, η οποία -όπως δήλωσε- τον επηρέασε αρκετά στη μάχη του για το φετινό τίτλο οδηγών της Formula 1.

Η κεκτημένη ταχύτητα που είχε η McLaren από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο κόπηκε απότομα στο GP του Τέξας, 19ο από τα 24 της φετινής σεζόν, καθώς η αγγλική ομάδα δεν είχε απαντήσεις για τη Ferrari, ούτε και τη Red Bull. Και τώρα ο Λάντο Νόρις λέει ότι αυτό ήταν ένα πλήγμα στις βλέψεις του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Πριν από το αγωνιστικό τριήμερο στο Τέξας η διαφορά που χώριζε τον Μαξ Φερστάπεν και τον Λάντο Νόρις στην κορυφή του πρωταθλήματος των οδηγών ήταν 52 βαθμοί. Αλλά η νίκη του Φερστάπεν στον αγώνα Sprint του Όστιν, μαζί με την 3η θέση στην οποία κατατάχθηκε ο Ολλανδός στο κυρίως GP μπροστά από τον Νόρις, την αύξησαν στους 57 βαθμούς.

Σε ερώτηση πόσο επηρέασε αυτό το τριήμερο τις βλέψεις του για τον φετινό τίτλο, ο Νόρις απάντησε: “Αρκετά. Μας έκοψε τη φόρα. Αλλά ήρθαμε εδώ χωρίς να περιμένουμε ότι θα κυριαρχήσουμε, ή κάτι τέτοιο. Η ταχύτητα της Ferrari έδειξε ότι είναι εξίσου ανταγωνιστική.

Ακόμα κι αν έστριβα πρώτος μετά την εκκίνηση, δεν θα μπορούσα να είχα τερματίσει ποτέ στην πρώτη ή δεύτερη θέση. Μόνο στην τρίτη. Ο μόνος οδηγός που έπρεπε να είχα κερδίσει ήταν ο Μαξ, και δεν τον κέρδισα.

Οπότε ήταν αποτυχημένο τριήμερο, σε τελική ανάλυση. Όμως το παλέψαμε καλά. Προσπάθησα. Όχι αρκετά καλά, αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε, κι έχω και εγώ δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου”, πρόσθεσε ο 25χρονος Βρετανός.

AP Photo/Eric Gay
Οι Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν στη μονομαχία τους στην πρώτη στροφή του GP των ΗΠΑ AP PHOTO/ERIC GAY

Σχετικά με τη μάχη του με τον Μαξ Φερστάπεν, που έληξε υπέρ του Ολλανδού όταν ο Νόρις δέχθηκε ποινή 5’’ λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας όταν πέρασε τη Red Bull, ο Βρετανός είπε: “Πιστεύω ότι ο Μαξ οδήγησε πολύ καλά. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ό,τι κάνουμε, και πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι δίπλα-δίπλα με ένα άλλο μονοθέσιο, και στη λάθος πλευρά της πίστας, να υπολογίσεις με ακρίβεια το σημείο φρεναρίσματος.

Έχεις χρησιμοποιήσει τη μπαταρία, και τα ελαστικά είναι παλιά. Τα ανώμαλα σημεία της ασφάλτου είναι διαφορετικά. Έχει αρκετές βρωμιές στην πίστα. Μαχόμαστε σκληρά, οπότε σέβομαι τη μάχη που είχαμε. Ήταν μια καλή μάχη. Ήταν απολαυστική.

Απλά, δεν βρεθήκαμε στην κορυφή γιατί δεν έκανα εγώ αρκετά καλή δουλειά. Αν είχα αμυνθεί καλύτερα στη στροφή 1 [μετά την εκκίνηση] και δεν οδηγούσα σαν μαριονέτα, θα ήμουν επικεφαλής μετά την πρώτη στροφή και τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση”, κατέληξε ο Λάντο Νόρις.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MCLAREN GP ΗΠΑ ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ