FORMULA 1

Ο Αλόνσο νίκησε τον Φέτελ!

Ο Αλόνσο νίκησε τον Φέτελ!

Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά ο Φερνάντο Αλόνσο αποτελεί τον καλύτερο πιλότο βάσει της ψηφοφορίας των αφεντικών των ομάδων.

Ο Ισπανός πιλότος κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Φέτελ με διαφορά εννιά πόντων, ενώ ο ίδιος ανέβηκε τέσσερις θέσεις στη σχετική ψηφοφορία, συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Ο ίδιος σχολίασε για τη συγκεκριμένη διάκρισή του: " Είμαι πολύ χαρούμενος να μαθαίνω ότι η πλειοψηφία των αφεντικών με επέλεξε ως τον καλύτερο πιλότο της χρονιάς, αν και δεν χρειάζεται να πω ότι θα προτιμούσα να λάμβανα τη συγκεκριμένη διάκριση, με το πρόσχημα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Είναι ένας ακόμη λόγος για να ισχυριστούμε ότι ήταν μια καταπληκτική χρονιά, παρά την απογοήτευση στο τέλος. Η ομάδα και 'γω παλέψαμε με κάθε τρόπο μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να εγκαταλείψουμε, ακόμα και όταν φαινότανε ότι η υπόθεση ήταν τελειωμένη. Σχεδιάζουμε μια αξιοπρόσεκτη επιστροφή. Θα κοιτάξουμε του χρόνου να τα πάμε καλύτερα, αλλά ακόμα θα θυμόμαστε το 2010 σαν μια πανέμορφη χρονιά".

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Αλόνσο 229
2. Φέτελ 220
3. Χάμιλτον 196
4. Γουέμπερ 146
5. Κούμπιτσα 129
6. Μπάτον 86
7. Ρόσμπεργκ 68
8. Χούλκενμπεργκ 17
9. Μάσα 17
10. Μπαριικέλο 11

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ