FORMULA 1

Ο Χάμιλτον ανησυχεί για το μύθο του

Ο Χάμιλτον ανησυχεί για το μύθο του

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε πως έφυγε από τη McLaren γιατί φοβήθηκε πως θα χαραμίσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Πριν από λίγους μήνες ο Λιούις Χάμιλτον είχε αποκαλύψει πως θέλει να γίνει ένας από τους "θρύλους" της Φόρμουλα 1.

Σε καινούργια συνέντευξη του ενόψει του βρετανικού Grand Prix, η οποία δημοσιεύτηκε στους κυριακάτικους Τάιμς ο οδηγός της Mercedes αποκάλυψε το φόβο του πως ο χρόνος τελειώνει και ίσως δεν καταφέρει να γίνει πολυπρωταθλητής όπως ονειρεύεται.

" Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όταν οδηγούσα στις μικρότερες κατηγορίες, κέρδιζα έναν τίτλο σχεδόν κάθε χρόνο. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα, οπότε αισθάνομαι τουλάχιστον ευγνώμων που τα κατάφερα, αν και δεν έχει την ίδια αίγλη πια, αφού αρκετοί έχουν κατακτήσει από έναν τίτλο. Τώρα οι οδηγοί έχουν δύο (σ.σ. Φερνάντο Αλόνσο), τρεις (σ.σ. Σεμπάστιαν Φέτελ) ή τέσσερις; "Ναι αυτό σε κάνει ξεχωριστό", δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008.

Ο Χάμιλτον άφησε τον περασμένο χειμώνα τη McLaren που τον ανέδειξε για να πάει στη Mercedes. Μια ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά μετρούσε μόλις μια νίκη ως Mercedes.

Βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχει ανέβει στο βάθρο ήδη, όμως αναζητεί τη νίκη. Στην καινούργια συνέντευξη του ομολόγησε πως έφυγε από τη McLaren γιατί φοβόταν πως χαράμιζε τα χρόνια του, δίχως να έχει ένα μονοθέσιο που κερδίζει πρωταθλήματα.

" Όταν μπήκα στη Φόρμουλα 1 και λίγο έλειψε να κερδίσω στην πρώτη χρονιά, πήρα τον τίτλο την επόμενη. Έκτοτε δεν είχα ένα μονοθέσιο για να αγωνιστώ. Το μονοθέσιο κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε χαραμίζεις τα καλύτερα χρόνια σου (σ.σ. αν δεν έχεις ένα καλό μονοθέσιο)".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ