FORMULA 1

O χάρτης των στατιστικών της F1

O χάρτης των στατιστικών της F1
fi_spain

Τα στατιστικά πιλότων και κατασκευαστών της Formula 1 μετά το τέλος του GP της Iσπανίας

Στην πίστα της Καταλονίας η Red Bull με τον Γουέμπερ κέρδισε βαθμούς και εντυπώσεις - κυρίως με την ταχύτητά της. Ο Μπάτον συνεχίζει το... χαβά του, οι Γκλοκ - Κομπαγιάσι πέτυχαν το δικό τους "άθλο", ενώ κινητήρες της Mercedes δεν ανέδειξαν ομάδα που υποστηρίζουν στο βάθρο. Αναλυτικά τα στατιστικά από το Grand Prix της Βαρκελώνης στο AUTO 24.
* Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν πρώτος από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Το ρεκόρ κρατά ακόμα ο θρύλος, Άιρτον Σένα, ο οποίος έχει οδηγήσει την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος στις 19 από τις 41 νίκες του.

* Από τους πιλότους που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, ο Μίκαελ Σουμάχερ το έχει πραγματοποιήσει 11 φορές, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο μόλις 2. Φέτελ, Χάμιλτον και Μπάτον έχουν δει το όνομά τους πρώτο από μία φορά ο καθένας.

* Πέρα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ο Γουέμπερ πέτυχε την πέμπτη διαδοχική pole position της Red Bull και την τρίτη προσωπική του, ισοφαρίζοντας τους Τόνι Μπρουκς, Νταν Γκέρνι, Ελίο ντε Αντζέλις και Τέο Φάμπι.

* Η 3η νίκη σε συνδυασμό με την 3η του pole position, φέρνει τον Γουέμπερ στην ίδια λίστα με τους Μάικ Χόθορν, Πίτερ Κόλινς, Φιλ Χιλ, Ντιντιέ Πιρόνι, Τιερί Μπούτσεν, Τζόνι Χέρμπερτ και Τζανκάρλο Φιζικέλα.

* Τα δύο μονοθέσια της Virgin τερμάτισαν για πρώτη φορά, κάτι που ακόμα η Sauber δεν έχει καταφέρει να πετύχει.

* Οι Τίμο Γκλοκ και Καμούι Κομπαγιάσι τερμάτισαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, έτσι όλοι οι πιλότοι έχουν τερματίσει τουλάχιστον από μία φορά.

* Ο παγκόσμιος πρωταθλητής , Τζένσον Μπάτον, αναδείχθηκε πέμπτος στον αγώνα της Καταλονίας, γεγονός που φέρνει το Βρετανό για 10η συνεχόμενη φορά στις θέσεις των βαθμών.

* Για πρώτη φορά στους τελευταίες δώδεκα αγώνες δε βρέθηκε στο πόντιουμ μονοθέιο που να έχει κινητήρα της Mercedes.















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ