FORMULA 1

Ο Έκλεστοουν δεν βλέπει μέλλον στην Ευρώπη

Ο Έκλεστοουν δεν βλέπει μέλλον στην Ευρώπη

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν εξέφρασε την άποψη πως η Φόρμουλα 1 θα απομακρυνθεί από την Ευρώπη και θα κινηθεί προς νέες αγορές.

Χρήματα πλέον δεν υπάρχουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Φόρμουλα 1. Κοινό βέβαια δεν υπάρχει στα εμιράτα που έχει πάει τη Φόρμουλα 1 ο Μπέρνι Έκλεστοουν, αλλά ο ισχυρός άνδρας του σπορ προτιμάει τα χρήματα και τις νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.

"Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη θα διεξάγονται μόλις πέντε αγώνες. Νομίζω ότι η Ευρώπη τελείωσε. Θα είναι καλό μέρος για τουρισμό, αλλά για τίποτα άλλο. Η Ευρώπη ανήκει στο παρελθόν", σχολίασε ο Βρετανός επιχειρηματίας.

Ο Έκλεστοουν έχει πάρει θάρρος από την επιτυχία που έχουν τα Grand Prix της Φόρμουλα 1 στη Σιγκαπούρη, στην Κορέα και φέτος, για πρώτη φορά, στην Ινδία. Το δε άνοιγμα της αγκαλιάς της αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ενθουσιάσει τον Έκλεστοουν.

Δεν ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε τους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γλυτώσουν τη λαιμητόμο, αλλά φανταζόμαστε ότι θέλει να κρατήσει το Μονακό, τη Μόντσα, το Σίλβερστοουν, το Σπα και έναν "ισπανικό" σταθμό πιθανότατα τη Βαρκελώνη.

Ο Έκλεστοουν επιθυμεί ο αριθμός των ετήσιων αγώνων να μην ξεπερνάει τους 20 και έχει σχέδια για τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική και το Μεξικό. Οι Ρώσοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τον Έκλεστοουν και χτίζουν μια υπερσύγχρονη πίστα στο Σότσι.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ