FORMULA 1

Ο Φερστάπεν στην αντεπίθεση για το θέμα του Τέξας: "Φταίει που δεν έχω βρετανικό διαβατήριο"

AP Photo/Nick Didlick
McLaren driver Lando Norris, of Britain, left, talks with Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, right, after the Sprint Race before the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 19, 2024, in Austin, Texas. AP PHOTO/NICK DIDLICK

Ο Μαξ Φερστάπεν θεωρεί ότι τυγχάνει δυσμενούς αντιμετώπισης από τον βρετανικό Τύπο -που κυριαρχεί στη Formula 1- στο θέμα της μάχης που είχε με τον Λάντο Νόρις στο GP των ΗΠΑ, λέγοντας "δεν μπορώ να παραπονιέμαι διότι δεν έχω το σωστό διαβατήριο".

Οι αγωνοδίκες της FIA στο GP των ΗΠΑ επέβαλλαν ποινή 5’’ στον Λάντο Νόρις διότι στον 52ο γύρο του αγωνα την περασμένης Κυριακής (20/10) πέρασε τον Φερστάπεν για την 3η θέση βγαίνοντας εκτός των ορίων της πίστας.

Από τότε, μεγάλο μέρος του Τύπου της Formula 1, καθώς και μέλη του σπορ όπως ο Τότο Βολφ, ήταν επικριτικοί για την απόφαση αυτή των αγωνοδικών, εκφράζοντας την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ο ίδιος ο Φερστάπεν διότι ώθησε τον Νόρις εκτός πίστας - όπως είχε γίνει νωρίτερα στον ίδιο αγώνα με την ποινή που δέχθηκε για αυτόν το λόγο ο Τζορτζ Ράσελ.

Η McLaren κατέθεσε επίσημο αίτημα στη FIA να επανεξεταστεί η ποινή στον Νόρις, με την ελπίδα να ανακτήσει ο Άγγλος οδηγός την 3η θέση που έχασε λόγω της ποινής. Η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα αυτό θα γίνει σήμερα (25/10) στο περιθώριο των ελεύθερεων δοκιμών του GP του Μεξικού.

Όμως, ο Μαξ Φερστάπεν εξακολουθεί να δηλώνει περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στον Νόρις, που ήταν πολύ ταχύτερος σε εκείνο το σημείο επειδή είχε πολύ πιο φρέσκα ελαστικά με σχέση με τη Red Bull του Ολλανδού. Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραπονιέται, διότι έχει το “λάθος διαβατήριο”.

"Πρώτα από όλα, δεν περίμενα στην πραγματικότητα ότι θα μπορούσα να τον κρατήσω πίσω μου, διότι ήταν πολύ ταχύτεροι” είπε ο πρωταθλητής μιλώντας στο Viaplay.

Δεν είχα καθόλου πρόσφυση, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα και στο τέλος τερματίσαμε μπροστά του με την ποινή, οπότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Έχω το λάθος διαβατήριο, είναι από τη λάθος χώρα, για να παραπονιέμαι”, συμπλήρωσε.

Όταν ο δημοσιογράφος του Viaplay πίεσε τον Μαξ να απαντήσει αν αναφέρεται στο βρετανικό διαβατήριο, ο Ολλανδός το επιβεβαίωσε: “Σε αυτό τον τομέα, ναι. Είμαι πολύ χαρούμενος με το διαβατήριο που έχω. Αλλά σε αυτό τον τομέα, προφανώς θα έπρεπε να είχα διαφορετικό διαβατήριο”, κατέληξε ο 26χρονος.

Με τα λόγια αυτά, ο Φερστάπεν παραπέμπει σε ανάλογες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Φερνάντο Αλόνσο, σχετικά με την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι μη-Βρετανοί οδηγοί από τον αγγλικό Τύπο της Formula 1.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΗΠΑ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ