FORMULA 1

Ο Φερστάπεν στους αγωνοδίκες, αλλά δύσκολα θα απειληθεί η πολ ποζίσιον του Ολλανδού στην Αυστρία

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 29: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 29, 2024 in Spielberg, Austria. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται “υπό διερεύνηση” από τους αγωνοδίκες της FIA μετά την πολ ποζίσιον που κατέκτησε για το GP Αυστρίας, για ένα συμβάν που έγινε κατά την έξοδό του από τα πιτς στο τέλος των δοκιμών κατάταξης στο Σπίλμπεργκ.

Συγκεκριμένα, οι αγωνοδίκες ερευνούν κατά πόσον η πολύ αργή ταχύτητα με την οποία ο Μαξ Φερστάπεν εξήλθε από την έξοδο των πιτς παραβιάζει τους κανονισμούς περί της ασφάλειας των αγωνιζόμενων.

Αρχικά οι αγωνοδίκες σημείωσαν το γεγονός, αλλά αργότερα ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την αναλυτική έρευνα για το συμβάν - έρευνα που θεωρητικά, εφ' όσον αποδειχθεί παραβίαση των κανονισμών, μπορεί να επισείει ποινή θέσεων στην εκκίνηση. Όμως προς το παρόν κάτι τέτοιο φαντάζει ως λίγο ακραίο σενάριο.

Παρόλα αυτά, ακόμη δεν μπορεί να θεωρείται και τυπικά επιβεβαιωμένο ότι ο πρωταθλητής θα κρατήσει την πολ ποζίσιον του GP Αυστρίας που με τόσο επιβλητικό τρόπο κατέκτησε στις σημερινές δοκιμές κατάταξης στο Red Bull Ring.

Μιλώντας για το θέμα μετά τις κατατακτήριες, ο Μαξ είπε πως δεν ξέρει για ποιο λόγο οι αγωνοδίκες ερευνούν τις πράξεις του: “Δεν έχω ιδέα. Όλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο εδώ, όλοι οδηγούν υπερβολικά αργά βγαίνοντας από τα πιτς” είπε, με εμφανή έκπληξη ο Ολλανδός.

Μαζί με τον Φερστάπεν, υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες βρίσκεται και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, επίσης για ένα θέμα ασφάλειας. Βγαίνοντας από το γκαράζ του για το Q3, ο Βρετανός παρέσυρε τον γρύλο που είχε απομείνει συνδεδεμένος στην ουρά της W15.

Ο γρύλος αποκολλήθηκε μόνος του πριν η Mercedes βγει στη γραμμή των πιτς, αλλά το συμβάν αποτελεί παραβίαση του κανονισμού περί ασφαλούς αποδέσμευσης από τα πιτς. Δεδομένου ότι δεν ευθύνεται ο οδηγός για αυτό, εδώ η πιο πιθανή ποινή είναι ένα πρόστιμο στην ομάδα.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ