FORMULA 1

O γιος του Στιγκ Μπλόμκβιστ στους... νέους της McLaren

O γιος του Στιγκ Μπλόμκβιστ στους... νέους της McLaren

O 18χρονος Βρετανός Tομ Μπλόμκβιστ εντάχθηκε στο πρόγραμμα των νέων οδηγών της McLaren.

Ίσως σε λίγα χρόνια αγωνίζονται και ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον ο γιος του Κάρλος Σάινθ με τον γιο του Στιγκ Μπλόμκβιστ. Δύο γιοι παγκόσμιων πρωταθλητών στο WRC που ονειρεύονται να τρέξουν στη Φόρμουλα 1.

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιο ανήκει στην οικογένεια της Red Bull, ενώ ο Τομ Μπλόμκβιστ εντάχθηκε στο πρόγραμμα των νέων οδηγών της McLaren.

Ο 18χρονος Τομ που αγωνίζεται με τη βρετανική σημαία, διακρίθηκε το 2011 στη γερμανική F3 και είναι ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία της Formula Renault, θα βρεθεί στο ίδιο γκρουπ με τον Ολλανδό Νικ Ντε Φρίες και τον Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν, τον γιο του πρώην οδηγού της Stewart, Γιαν Μάγκνουσεν.

Ο επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς εξήγησε πως ο Τομ " ως νικητής του πρωταθλήματος της Formula Renault, ακολουθεί τα βήματα του Λιούις Χάμιλτον που είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο τρία χρόνια πριν συμμετάσχει στη Φόρμουλα 1 με τη McLaren. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του Τομ με μεγάλο ενδιαφέρον".

Ο σπουδαίος πατέρας του αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1984 με την Audi και την επόμενη χρονιά έχασε τον τίτλο του από τον Τίμο Σάλονεν. Πήρε έντεκα νίκες ανάμεσα στις οποίες ήταν και το Ράλλυ Ακρόπολις το 1984.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ